За дома Любопитно

Как да си проверя сметката за тока в интернет

Как да си проверя сметката за тока в интернет

Как да си проверя сметката за тока в интернет? Полезно ръководство

Всичко, което заобикаля сметката за електричество, се е превърнало в основно знание за домашната икономика и за възможността да спестявате. Да знаем защо ни таксуват, колко и как е най-добрият начин да контролираме разходите си за комунални услуги (особено сега, с поредица от последователни увеличения на цената на електроенергията).

Един много лесен начин винаги да имаме предвид колко ще трябва да платим за електричество е да проверим нашата разписка или сметка за електричество онлайн. По този начин, като не се налага да чакаме писмото да пристигне у дома и можем да знаем на момента колко ще трябва да платим, можем да бъдем проактивни.

Вече почти всички електрически компании предлагат възможността да се насладите на лично пространство, в което да правите тези запитвания. Най-лесният начин е да влезете в сайта на нашата компания и да се регистрирате (ако все още не сме) в тази услуга. За достъп ще трябва да потърсите опцията Лична зона или Пространство за клиенти, да влезете с нашите идентификационни данни и да изберете опцията „Вижте моята фактура“, „Консултирайте се с потреблението“ или подобна.

  Как да върнем блясъка на мрамора?

Друг много лесен инструмент, който някои електрически компании предлагат, са техните мобилни приложения, които също ви позволяват да проверявате консумацията. Ще трябва да ги изтеглим на смартфона си, да влезем с личните си данни и това е! Цялата информация в дланта на ръката ви.

За да разберем по-добре как да използваме тези дигитални инструменти, някой компании по отношение на доставките на електроенергия предоставят видео обяснения не само за да видим сметката си за електричество, но и за да можем да проверяваме потреблението си на живо, ден след ден, а не трябва да чакаме до края на месеца, за да разберем колко ще платим.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да отворим акашови записи?

Как да изкарам пари от изкуственият интелект с 5000 лв инвестиция

Правила за планиране на кухнята – експертни съвети