Акценти

Кирил Петков: Да се получава зелен сертификат срещу безплатен тест за антитела

Много е важно към зеления сертификат да се добави още един документ с който всички, които са били болни от Ковид и имат високо ниво на антитела да имат същия статут за работа и посещение на обществени места, както тези, които са ваксинирани“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и бивш министър на икономиката Кирил Петков.

Според специалистите на „Продължаваме промяната“ издаването на сертификат на преболедувалите трябва да стане на две стъпки. Първо – ако имате високи антитела в момента автоматично да се издава зелен сертификат за 3 месеца. Второ – ако накрая на 3-те месеца отново имате достатъчно антитела или те са се повишили, валидността на сертификата да се удължи за период от още 6 месеца, така че да станат общо 9 месеца. Какъв точно да бъде прага на антитела, които ще се признават за издаване на такъв сертификат трябва да се определи от здравните власти. 

„Така ще се удължи периода, в който всички работещи и хора, които посещават обществени места, ще могат да имат същите права, както ваксинираните. Едновременно ще се гарантира, че хората са защитени и разпространението на болестта ще бъде намалено. Това е едно допълнение към зеления сертификат, което за нас е много важно!“, категоричен е Кирил Петков.

Според „Продължаваме промяната“ безплатното тестване на антитела и издаването на сертификат за това ще даде възможност много хора, които са преболедували да работят спокойно и бизнесите и индустриите да не спрат работа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

ТАКСИТЕ ЗА НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ РАБОТЯТ

Samsung може да намали производството на телефони с 30 милиона броя през 2023 г

Учени откриха малка богомолка на 30 милиона години