Туризъм

Кога са най-евтини самолетните билети

Планирайте почивката си и разберете кога са най-евтини самолетните билети

Идеалното, когато купувате полет, е да избягвате да го правите през уикенда, тъй като тогава хората имат повече свободно време , за да организират бъдещите си пътувания. Поради тази причина, тъй като има по-голямо търсене на уеб страниците, цената се повишава.

Повечето авиокомпании обаче публикуват оферти за полети в понеделник и ако те не работят според очакванията, те продължават да намаляват цените. Това означава, че между понеделник и вторник са най -добрите дни за закупуване на самолетни билети.

Кое е най-доброто време да спестите от билета?

Времето , в което купуваме полетите, също оказва голямо влияние върху крайната цена на почивката ни. Установено е, че най-доброто време за резервиране на самолетен билет е около 15:00 , когато се предполага, че пазарът е по-евтин.

Това е около час , защото можем да намерим и изгодни предложения преди или след, но е удобно да имаме 3 следобед като ориентир.

Предварителни и необичайни дестинации: други начини за спестяване

Други фактори, които трябва да се вземат предвид при планиране на ваканции, са предвиждането и гъвкавостта с дестинацията.

За полети на къси разстояния е по-добре да резервирате билети приблизително 7 седмици предварително , а ако отиваме на международно пътуване, за предпочитане е да резервирате билети 5 или 7 месеца предварително.

Също така липсата на фиксирана дестинация преди планирането на пътуването може да бъде един от най-добрите начини за спестяване. Повечето авиокомпании публикуват оферти за полети до необичайни дестинации и следователно по-малко избрани.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо да се застраховам при пътуване в чужбина?

Средиземноморска Турция – стотици притегателни места за почивка

Покорете дивите води на България: Рафтинг съвети и трикове за авантюристи