Любопитно

Кое е най-скъпото кафе в света?

Кое е най-скъпото кафе в света или защо кафето от азиатската палмова цибетка е толкова скъпо?

Цената му е висока, защото се твърди, че е по-хранителна и има висока цена, свързана с набавянето на изхвърляне на животните, загубата по време на преработката и сертифицирането на качеството

С цени, вариращи между $60 и $150 за чаша, kopi luwak се счита за най-скъпото кафе в света. Индонезийските производители на кафе твърдят от поколения, че методът kopi luwak произвежда най-вкусното кафе в света.

Производителите на кафе на зърна твърдят, че процесът може да подобри кафето чрез два механизма: селекция – цибетите избират да ядат само определени кафе зърна и храносмилане – биологични или химични механизми в храносмилателния тракт на животните, които променят състава на кафе зърната .

Въпреки че kopi luwak е форма на преработка, а не разнообразие от кафе, то е наричано едно от най-скъпите кафета в света!

Какъв е вкусът на кафето от азиатската палмова цибетка?

Кафето има приятна сладост, която може да разкрие нотки на шоколад и фин карамелен вкус . Една от най-силно изразените характеристики на кафеените зърна цибет е тяхната естествена липса на горчивина, така че те са само леко изпечени, за да се запазят сложните им вкусове.

  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Има кафе и от слонско изпражнение!

Black Ivory Coffee е марка кафе, произведено от Black Ivory Coffee Company Ltd в северен Тайланд от кафе на зърна арабика, консумирано от слоновете и събрано от техните отпадъци. Вкусът на кафето Black Ivory се влияе от храносмилателните ензими на слоновете, които разграждат протеина на кафето.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кондензирани символи и конструкция на политическото послание

Каква храна да даваме на кучето си?

Мъжки имена / имена за момчета