За дома

Комарници за врати: Какво да търсите при избора  

За да изберете комарник за вашата врата, трябва да обърнете внимание на редица ключови фактори. Нека ги разгледаме точка по точка.

Размери и напасване

Уверете се, че техническите характеристики на системата ви позволяват да покриете желания отвор във вашия дом, без да нарушавате функционалността. Например, за големи обеми е важно да се осигурят специални ветроустойчиви механизми и специални елементи, така че платното надеждно да запази формата си.

Неправилно избраните комарници за врати могат да са неефективни, да изглеждат грозно и експлоатационният им живот ще приключи с първите силни пориви на вятъра.

Качество на материалите

Проверете компонентите, които изграждат системата. Те трябва да са здрави, издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния.  

Затова обърнете внимание на дебелината на профила, връзките и пластмасовите елементи. Тънкостенен профил, който лесно се огъва при физическо въздействие, не е подходящ за като конструкция за комарници за врати. И също частите трябва да прилягат идеално една към друга.

Вид мрежа

Обърнете внимание на материала на мрежата: клетките трябва да са с достатъчен размер, за да предотвратят проникването на насекоми, но в същото време да осигурят нормална циркулация на въздуха и добра видимост.

  Избор на перфектните врати за вашия дом или апартамент

Може да заложите на комарници за врати с UV защита. Те ще предпазят стаята от прегряване, както и мебелите и декоративните елементи от избеляване.

За да осигурите максимална видимост, при която вашите комарници за врати ще са почти незабележими, можете да помислите за специални модели с материя от по-тънки прозрачни влакна.

Ако трябва да изберете мрежа, което да съответства на цвета на фасадата, можете да разгледате опции в цвят.

Ако домът ви се намира в зона с висока влажност, тогава сред плисираната мрежа има тъкани със специално прахо- и влагоотблъскващо покритие. Прах, мръсотия, роса или дъждовни капки няма да се утаяват върху нея. Благодарение на това клетките на мрежата остават чисти по-дълго и пропускат по-добре въздуха.

Лекота на използване

Важно е избраният модел комарници за врати да е удобен за използване, така че помислете предварително за това дали се отваря лесно и плавно, без излишни усилия.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Картините у дома – начин да изразите себе си

Как да изберем кухненски ъгъл?

Какви филтри за пречистване имат съвременните инверторни климатици