Кредити

Кредит за общинско жилище

Знаете ли как да кандидатствате за кредит за общинско жилище?

В днешно време, когато цените на жилищата продължават да се увеличават, мечтата за собствен дом може да изглежда като недостижима. Въпреки това все още съществува възможност за закупуване на общинско жилище, което има по-достъпна цена.

Важно е предварително да проучите дали желаното общинско жилище има възможност да бъде закупено в момента или в кратък бъдещ период. Тази информация ще определи дали можете да пристъпите към изтегляне на кредит.

Как да получите кредит за общинско жилище?

Тук определено има разлики в сравнение със стандартните жилищни или ипотечни кредити. Началото на процеса започва с експертна оценка на имота. Извършва се от специалист и е съобразено и с изискванията на избраната банка. Сумата на кредита може да бъде определена след като оценителя подаде своята оценка. Това трябва да бъде и съобразено с това какви доходи получава клиента.

Важно и специфично при този тип кредити е, че има задължително условия за самоучастие, което при много други заеми липсва. Най-често се изискват 20% от сумата като самоучастие.

Много често в общинските жилища живеят под наем хора, които нямат големи и стабилни финансови възможности. Както знаем обаче, животът често се променя. В някои хубави ситуации хората, живеещи в такъв тип дом започват да получават по-добри доходи и предпочитат да закупят жилището, в което вече са свикнали да живеят от няколко години. Особеностите на такъв тип покупка на имот са много, за това консултирайте се със специалист.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Бързи кредити без обезпечение

Сигурен бърз кредит

Лихвен калкулатор