Спорт

Левски или ЦСКА – кой ще ликува в края на футболния сезон у нас?

Сезон 2021/22 в българския футбол е към своя край. Кулминацията на футболния сезон у нас ще бъде финалът на SESAME Купа на България между отборите на Левски и ЦСКА. Най-обичаните отбори в страната ще се срещнат на 11 май в много интересен финал на турнира за Купата и двубоят е очакван с нетърпение. За един от двата тима сезонът ще бъде успешен, тъй като в първенството те трудно може да се преборят с Лудогорец в последните години и „орлите“ отново са шампиони, но пък Левски може да сложи край на сушата без трофей, а ЦСКА за втора поредна година да вдигне Купата на България.

Ще сложи ли край Левски на сушата без трофей от 2009 година насам?

Левски не е печелил трофей в родния футбол от 2009 година. „Сините“ загубиха няколко финала в турнира за Купата на България. Те бяха и близо до спечелване на титлата, когато направиха грандиозна издънка през 2013-та година в домакинството си на Славия и подариха шампионската титла на Лудогорец. Сега воденият от Мъри Стоилов отбор изглежда готов да сложи край на сушата без трофей. Левски ще срещне ЦСКА в спор за трофея SESAME Купа на България. „Сините“ елиминираха Лудогорец в полуфиналите след две победи с 3:2 и 1:0, което доказва, че са силен отбор. Левски ще се бори до последно и за по-предно класиране в първенството. При евентуална загуба от ЦСКА във финала, тимът на Мъри Стоилов ще трябва да си извоюва квота за Лигата на Конференциите от шампионата. Левски сега е на петото място в класирането на efbet Лига при четири оставащи кръга. „Сините“ са близко до топ 3 и при победна серия е възможно да задминат Ботев Пловдив или Черно море, а защо не и двата отбора, за да се класират директно за евро турнирите. Това ще бъде някакъв успех, тъй като когато Мъри пое отбора, Левски бе по-близо до опасната зона, отколкото до топ 3.

ЦСКА ще иска да завоюва Купата за втора поредна година

Първенството отново бе провал за ЦСКА и те не успяха дори да съперничат на Лудогорец в битката за титлата. „Армейците“ направиха куп издънки през 2022 година в Първа лига. Те бяха близо и до отпадането на ½-финалите в Купата на България, но успяха да елиминират Славия след изпълнения на дузпи. След героичните изяви на вратаря Димитър Евтимов, „армейците“ успяха да стигнат до финала на националната купа. Със сигурност Sesame bg ще предложи топ коефициент ЦСКА да спечели Купата, тъй като все пак букмейкърът е основен спонсор на турнира. „Червените“ не успяха да победят Левски в последните два мача, които завършиха при равенства 0:0. „Армейците“ дори отстъпваха на съперника в тези двубои, които никак не се хареса на привържениците им. ЦСКА ще трябва да покаже доста по-добро лице, за да спечелят финала на Купата на България за втора поредна година. През миналия сезон те бяха тотален фаворит срещу Арда, но сега нещата не изглеждат точно атака. Левски играе по-добре и дори букмейкърите може да им дадат леко предимство за големия финал на 11 май.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Здравословно хранене по време на фитнес: Ръководство за оптимални резултати

Пекин се готви да посрещне параолимпийците през март

Въздействието на спортната дипломация: Как България използва спортистите за насърчаване на международните отношения