Обучение и курсове

Лесни домашни ремонти: съвети и трикове за спестяване на пари и време

Като собственици на жилища е от съществено значение да поддържаме домовете си в отлично състояние. Поддържането на нашите имоти гарантира, че те остават безопасни и функционални, но може да бъде и скъпо. Въпреки това, не всички домашни ремонти изискват професионална помощ или скъпи материали. С малко знания и инструменти можете да поправите много неща около дома си. В тази статия ще ви покажем някои лесни домашни ремонти, които можете да направите сами, спестявайки време и пари.

Поправяне на спукан кран

Спуканият кран може да бъде досаден и скъп. Постоянното капене хаби вода и увеличава сметката ви за вода. За щастие, поправянето на спукан кран е лесен домашен ремонт, който всеки може да направи. Първата стъпка е да спрете подаването на вода към крана. Обикновено можете да намерите спирателния вентил под мивката. След като изключите водата, махнете дръжката и развийте гайката, която държи касетата на място. Сменете стария патрон с нов и сглобете отново крана.

Отпушване на канал

Запушеният канал е друг често срещан битов проблем, който може лесно да бъде отстранен. Вместо да използвате силни химикали, които могат да повредят вашите тръби, опитайте да използвате бутало или дренажна змия. Първо отстранете всички остатъци от канализацията. След това, ако използвате бутало, напълнете мивката или ваната с достатъчно вода, за да покрие чашата на буталото. Поставете буталото над дренажа и натиснете надолу и нагоре няколко пъти. Ако използвате дренажна змия, поставете змията в канала и завъртете дръжката по посока на часовниковата стрелка. Продължете да натискате змията, докато почувствате съпротивление, след това завъртете дръжката обратно на часовниковата стрелка, за да премахнете блокирането.

Ремонт на дупки от гипсокартон

Случват се злополуки и понякога те оставят дупка във вашия гипсокартон. За щастие ремонтът на дупки в гипсокартон е проста задача, която изисква само няколко материала. Първо изрежете парче гипсокартон, малко по-голямо от дупката. След това очертайте формата на отвора върху пластира от гипсокартон и го изрежете. Поставете пластира върху отвора и го закрепете с винтове за гипсокартон. След това покрийте шевовете със смес за фуги, като използвате шпакла. Оставете съединението да изсъхне, след което го шлайфайте гладко. Повторете процеса, докато пластирът се изравни с околната стена. Накрая боядисайте пластира, за да съответства на цвета на стената.

Смяна на осветително тяло

Ако ви е писнало да гледате остаряло осветително тяло, смяната му е лесен домашен ремонт, който може да преобрази вида на вашата стая. Преди да започнете, изключете захранването на устройството от прекъсвача. След това премахнете старото приспособление и разкачете кабелите. Свържете проводниците от новото приспособление към съответните проводници в тавана, като използвате съединители за кабели. Накрая прикрепете новото приспособление към тавана, следвайки инструкциите на производителя.

Ремонтира.бг

Поправка на течаща тоалетна

Течащата тоалетна е не само досадна, но може да изразходва и много вода. За щастие, ремонтът на течаща тоалетна е лесен домашен ремонт, който всеки може да направи. Първата стъпка е да изключите подаването на вода към тоалетната. След това свалете капака на промивника и проверете клапата на клапата. Ако тя е повредена или износена, заменете я с нова. Ако проблемът не е във вентила, проверете нивото на водата в казанчето. Настройте поплавъка така, че нивото на водата да е приблизително един инч под горната част на преливната тръба.

Заключение

В заключение, не е задължително домакинските ремонти да бъдат скъпи или сложни. С малко знания и инструменти можете да поправите много неща в дома си сами. От поправянето на капещ кран до подмяната на електрическа крушка – тези прости домашни ремонти могат да ви спестят време и пари.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Подарък за нов дом

Албум на crazyvanko

Бързи кредити по банков път