За дома

Най-добрите мебели за верандата и терасата

Повечето хора купуват градински мебели въз основа на това как изглеждат. И това е важен момент. Но за да направите покупка, от която сте доволни, трябва да вземете предвид няколко други важни съображения. На първо място, външните мебели трябва да издържат на въздействието на метеорологичните условия. Събрахме в нашето ръководство някои препоръки, които ще ви помогнат да закупите най-добрите мебели за вътрешен двор и тераса.

Мебели за тераса

Някои мебели могат да издържат години. Но когато става въпрос за открити тераси, имате нужда от мебели, който да издържат на дъжд, вятър, слънце и да изглеждат като нови.

Дървени мебели

Дървото има естествена красота и е лесно за работа. То осигурява здрава рамка за маси, столове и пейки. Въпреки това, не всички видове дървесина са еднакви, когато става въпрос за използване на открито. Много иглолистни дървета, като бор, кедър и ела, са евтини и широко използвани за вътрешна декорация. Но те не издържат добре на метеорологичните условия и се нуждаят от постоянни грижи.

Мебели от изкуствен ратан

Това е модерен поглед върху традиционните плетени мебели. Основните му предимства са непретенциозност в грижите, лекота и изключителна здравина при всякакви метеорологични условия.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Пластмасови мебели

По правило пластмасовите мебели са леки, издръжливи и могат да се използват на открито през лятото. Тъй като цветът е присъщ на химическия състав, той е устойчив на избледняване и не изисква боядисване. Освен това се почиства лесно.

Метални мебели

Кованото желязо е било често срещано в миналото, но поради голямото си тегло, склонността към ръжда и високите изисквания за поддръжка, то вече не се използва в днешната външна среда. В наши дни най-често срещаните метали, използвани в съвременните външни мебели, са алуминий или стомана. Често металните рамки са прахово боядисани. Тази увеличава защитата от атмосферни влияния и драскотини.

Мебели за покрити веранди и тераси

Мебели от естествен ратан

Естественият ратан е отличен материал за направата на градински мебели, тъй като има естетичен дизайн и издръжлива конструкция. В производството се използват пълзящи растения, които чрез тъкане се превръщат в мебели. Средният експлоатационен живот на продуктите е около 25 години.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какво лепило за лепене на плочки в банята да използваме и защо!

Удобство и функционалност: идеи за смесители за баня

Как да изгоним плъховете, мишки?