Кредити

Отпускане на кредит

Всичко, което трябва да знаете за процеса по отпуска не кредит!

Условия за получаване на кредит

Всяка кредитна компания сама определя лимитите и условията на кредитиране. Единственото ограничение, поставено от държавата, общата сума за вноска на месец да не надвишава определен процент от дохода. За привличане на нови клиенти, фирмите периодично организират промоции, благодарение на които, новите клиенти получат безплатни кредити, а ставката на лоялните клиенти се намалява.

По отношение на бързите онлайн кредити се изпълняват 2 вида програми. Според първия вид (най-популярния), можете да получите кредит до заплата, чийто максимален срок е около месец. Вторият вид, който е известен като кредит на вноски, е предназначен за редовни клиенти и обикновено е за по-големи суми. При него се отпускат кредити на равни седмични или месечни вноски за срок от няколко месеца.

Искане за отпускане на кредит

Колкото и приятни да изглеждат условията за сътрудничество, те във всеки случай включват допълнителни разходи, които трябва да покрият всички рискове на кредитора и да заплатят предоставените услуги.

Освен това фирмата може да се интересува от следната информация:

•          имате ли официално регистрирано местоживеене;

•          какъв е месечният ви доход;

•          на коя дата всеки месец се планира получаването на средства;

•          дали сте семейни;

•          как разбрахте за компанията;

•          други.

Процедура по отпускане на кредит

Когато кандидатствате за бърз кредит, процедурата по отпускане е лесна и бърза. Първо попълвате оналайн заявление, кредиторът проверява данните и ви връща отговор с одобрение или отказ. Ако кредитната организация ви отпусне кредит, то парите се превеждат по посочена от вас банкова сметка и то в рамките на няколко часа.

Причини за отказ

Фирмите понякога (2-5% от случаите) отхвърлят заявленията за кредит. Основните причини са неизпълнение на изискванията на кредитора и грешки при попълването на въпросника в заявлението. Например, те ще откажат:

  • на кандидати на възраст под 18 години;
  • на чужденци;
  • на лица без официална адресна регистрация.

Небанковите дружества проверяват данните автоматично, като роботи просто сравняват информацията, предоставена от кандидата във въпросника, с тази, съдържаща се в базите данни.

Само една грешка, например, в номера на дълго число може да е причина да получите отказ, така че бъдете внимателни. Разбира се, алгоритмите са подобрени, а отказите поради малки грешки са минимални. За да премахнете влиянието на този фактор, трябва да проверите всичко, което въвеждате в полетата на формуляра за кандидатстване.

Не забравяйте, че дори ако нещо се обърка и получите отказ, винаги можете да кандидатствате отново. В повечето случаи ново заявление от фирма се приема на следващия ден след предишното.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Обединение на бързи кредити

Кредити Стара Загора

Разбиране на процеса на кредитиране: ръководство за начинаещи