За дома

Пана за стена – или един чудесен начин да направим дома си по-уютен

Ако сте решили, че имате нужда от промяна в дома си, или пък вече са ви омръзнали скучните едноцветни стени, не е нужно задължително да правите цялостен ремонт вкъщи или да пребоядисвате.

Паната за стени са една отлична възможност да преобразите, било то част от вашия апартамент, а защо не дори целия. Страхотен и стилен начин да внесете малко свежест и разнообразие в иначе така сивото си ежедневие.

Паното по своята същност представлява част от стена, декорирана с рисунка, картина или пък дърворезба. Можете също да заложите на каквото и да е произведение на изкуството, което според вас би паснало най-добре на вашия интериор и настроение. 

На пазара се предлагат наистина уникални и стилни видове, из между които да избирате.  Но все пак, не избързвайте с покупката.

Най-напред се подгответе. Решете къде точно искате да бъде поставено паното – например – коридор, спалня, детска стая, кухня. Измерете приблизително поне каква част от стената в съответната стая мислите да е покрита с него и чак тогава започнете да обикаляте магазините, или да разглеждате в интернет. Определянето на стаята е важно, защото ще ви даде насока на каква тематика да бъде самото пано, за да можете по – лесно да направите своя избор. А повярвайте – ще имате много избор.

  Колко голямо да бъде леглото в спалнята

Видовете пана никак не са малко. Ще срещнете разнообразни и изумителни 3D пана, пана от няколко части, фото пана и такива, направени от дърво или други екологични материали. Гарантирано, всяко от тях ще носи своята уникалност и красота. Вие само ще трябва да го съчетаете с вашите вкусове.

Тематиката, на която се предлагат паната също ще ви впечатли. Градски или природни пейзажи, цветя, животни (коне, кучета и котки), море, анимационни герои, храни и напитки са само една малка част от разнообразието, на което се пригответе да попаднете. Вашият дом никога няма да бъде същия, а вие ще се наслаждавате ежедневно на нещо, наистина красиво.

Съществува още един вид пана – а именно тези, които можете да си направите вие сами. Ако по принцип сте творческа натура и тези неща ви се отдават – собственоръчно и дори с домашни средства, можете да измайсторите един шедьовър, който гордо да окачите на някоя стена в дома си. Не се изисква да сте художник, а просто артист по душа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си направим врата хармоника

Какво да търсите при избора на спално бельо

Хамалски услуги в София – 3 стъпки за отличен избор на фирма