За дома

Плочки за баня

Керамичните плочки за баня съществуват от векове и са изключително популярни и днес. Не е чудно защо, когато погледнете наличните варианти. Те могат да бъдат намерени в редица цветове, дизайни, текстури и размери. Те са чудесен избор за бани, защото са водоустойчиви, така че няма да се повредят, ако влязат в контакт с вода. Освен това са много издръжливи, така че ще издържат дълго време и ще продължат да изглеждат страхотно.

Мраморни плочки

Ако искате да постигнете луксозен вид, мраморните плочки са чудесен избор. Мраморните плочки се предлагат в голямо разнообразие от цветове и шарки, което улеснява намирането на идеалното решение за вашата баня. Освен това те са изключително издръжливи, което ги прави чудесна инвестиция за вашия дом. Мраморните плочки са малко по-скъпи от керамичните или порцелановите, тъй като са от естествен камък. Това обаче означава също, че те са много здрави и устойчиви на вода. Те ще издържат дълго време и ще продължат да изглеждат красиво. Мраморните плочки са лесни за почистване и поддръжка, което ги прави отличен избор за вашата баня.

Каменни плочки

Ако искате да добавите елегантен, луксозен щрих към банята си, каменните плочки са чудесен избор. Каменните плочки се предлагат в редица различни цветове и текстури, така че е лесно да намерите подходящото решение за вашата баня. Каменните плочки са естествен материал, което ги прави много здрави и издръжливи. Това ги прави фантастичен избор за места с голям трафик, като банята. Те са водоустойчиви, което ги прави лесни за почистване и поддръжка. Освен това се предлагат на различни цени, което ги прави чудесна инвестиция за вашата баня. Има няколко неща, които трябва да се имат предвид при използването на каменни плочки. Първо, това са естествени материали, така че всички те ще имат леки вариации в цвета и рисунъка. Второ, те са по-тежки от другите материали, което може да направи монтажа малко по-труден.

  Как да изберем цвета на паркета - практически съвети

Стъклени плочки

Стъклените плочки са чудесен вариант, ако искате модерен, елегантен вид за вашата баня. Предлагат се в широка гама от цветове и шарки, което улеснява намирането на подходящи за вашето пространство. Стъклените плочки са изработени от закалено стъкло, което ги прави здрави, издръжливи и водоустойчиви. Стъклените плочки също така се почистват много лесно, което ги прави чудесен избор за места с голям трафик, като банята. Има няколко неща, които трябва да се имат предвид при поставянето на стъклени плочки. Те могат да бъдат много тежки, така че не забравяйте да вземете това предвид при монтажа. Също така бъдете внимателни при почистването им, тъй като те могат да бъдат надраскани от някои почистващи препарати. Това са само някои от многото видове плочки, които можете да използвате в банята си. Има толкова много различни възможности, че наистина можете да направите банята си уникална за вашия дом.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Пана за стена – или един чудесен начин да направим дома си по-уютен

Простор за яснота – в банята

Как да перем завивка със синтетичен пълнеж?