Кредити

Проверете заемодателя, преди да вземете кредит

Много важно е да не взимате кредит от отчаяние или ей така – просто на доверие. Проверете много внимателно потенциалния си заемодател, преди да сключите сделка с него. Взимането на кредит е сериозно действие, което, ако подцените, носи сериозни рискове. Може последиците да бъдат толкова драматични, че да преобърнат целия ви живот.

Задайте колкото е възможно повече на брой въпроси на заемодателя, за да проверите неговата легитимност. Основните въпроси, които трябва да зададете, включват проучване на името на компанията, нейния бизнес адрес, информация за лицензиране и регистрация. Ако техните представители на обслужването на клиенти игнорират или избягват тези проблеми, това вероятно е измама.

Също така в Google може да напишете Име на компанията + Измама, за да се види дали има съобщения за измами, свързани със заемодателя.

Има някои съвети, които могат да ви помогнат за избягване на кредитни измами, така че е добре да се запознаете с тях и да не ги забравяте, а да ги следвате. Така е много по-вероятно да останете защитени.

Никога не изпращайте по имейл информация за социална сигурност, кредитна карта или банкова сметка или не я въвеждайте на уебсайт, който не сте сигурни, че е легитимен. Не споделяйте произволно и ЕГН-то си! Връзките, съдържащи се в имейла, също могат да бъдат фалшиви и може да не е очевидно, че те ви изпращат към уебсайт, различен от този в реалната компания.

Повечето легитимни заеми няма да изискват предплащане. Незаконно е компаниите в повечето страни по света да обещават заем и да искат плащане преди получаването му. Никой легитимен кредитор няма да гарантира одобрение, преди да кандидатствате или преди да са потвърдили кредитния си статус.

Има редица примери за сериозни кредитни измами, така че бъдете внимателни, за да не стане и вашата история част от тях. Бъдете внимателни и отговорни, защото взимането на кредит е сериозна стъпка.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кредити от частни лица

Кредити от заложни къщи

Как да погася няколко бързи кредита?