За дома

Спално бельо за летните жеги

Замисляли ли сте се колко важно всъщност е спалното бельо и колко голяма роля играе за пълноценната почивка? Всеки човек се нуждае от качествен сън, който да ни зареди с енергия за да бъдем добре отпочинали. За да постигнете качествена почивка на първо място е необходимо добре да се запознаете с видовете спално бельо и за кой сезон е подходящо. Когато настъпят горещите месеци е изключително трудно да постигнем здрав и пълноценен сън. Всички знаем, че не винаги идеята да спим на климатик е особено добра, за това е много важно да подберете внимателно спалното бельо за летния сезон. Това може да ви помогне повече от колкото сте предполагали. Не всеки тип спално бельо е подходящо за топлите дни, защото някои от изкуствените материи са предназначени за използване през зимата, тъй като имат свойството да задържат и отдават топлина, особено изкуствените материи.

Подходящо спално бельо за лятото

Един от най-предпочитаните материали за изработване на спално бельо, и за използване през лятото е памучния сатен. Памучният сатен е добре познат и като сатениран памук е изграден от 100% естествен памук. Сатена се отличава с блясък, мекота и издръжливост във времето. Свойствата на памука са много, а също така притежава много плюсове. Всички знаем, че памука е влагоабсорбиращ и дишащ, което не позволява задържане на топлината излъчвана от тялото ни. Памучният сатен е удобен за всеки сезон – през лятото ще ви осигури прохлада, а през зимата уютна топлина. Освен това спалното бельо от памук се предлага на достъпни за всеки цени.

Коприненото спално бельо се счита за най-скъпото спално бельо. Коприната е елегантна, изключително удобна и с гладка повърхност, като по този начин придава лукс на спалното помещение.

Предимствата при коприната са влагоабсорбиращо действие, терморегулация и е изключително устойчива на износване освен това е подходяща за хора склонни към алергии от домашен прах, а освен това след изпиране коприната не се нуждае от гладене. Спалното бельо от коприна е подходящо за използване през горещите месеци, тъй като осигурява приятна прохлада, но и приятна топлина през зимата.

  Колко голямо да бъде леглото в спалнята

Ленът е изключително здрав и лек като материя, също така не изисква особени грижи. Ленените влакна са антибактериални, отблъскват мръсотията, за това спалното бельо от лен е сред най-предпочитаните. Както всички знаем лена е естествен растителен материал, който има положителни ефекти върху кожата.  Висококачественото бельо абсорбира влагата за кратко време и създава охлаждащ ефект през цялата нощ. Освен това ленът е изключително издръжлив на пране и устойчив на разкъсване. 

Спалното бельо с вложени бамбукови нишки е може би един от най-добрите варианти за лятото. Този тип спално бельо има естествени антисептични свойства и не се хлъзга, но най-важното му свойство е, че попива влагата която тялото ни излъчва и не позволява спарване, а напротив придава приятна прохлада през цялата нощ. Освен това бамбуковите влакна осигуряват на спящия чиста среда за сън, тъй като притежават и антибактериални свойства, което ги прави изключително подходящи за използване от деца.

Наслаждавайте се на пълноценна почивка с добре подбрано спално бельо, което да отговаря на всичките ви изисквания. Сънят е от голяма важност за здравето ни, а и не само нашето, но и на семейството ни, за това е важно да залагате на продукти изработени от качествени и екологично чисти материали.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Значението на картините в интериора

Kак да прогоним котки

Модерен декор и аксесоари за дома