Любопитно

Най-странните неща, които може да видите само в Дубай

ТЕНИС НА ХЕЛИКОПТЕРНАТА ПЛОЩАДКА БУРЖ АЛ АРАБ

Хеликоптерната площадка на Burj Al Arab е известна с това, че се провеждат тенис мачове!

Хеликоптерната площадка на върха на петзвездния хотел Burj Al Arab в Дубай беше превърната в тревен тенис корт за мача между Роджър Федерер и Андре Агаси през 2005 г. И изглеждаше невероятно.

Автомат за златни кюлчета

В Дубай има банкомати за златни кюлчета! Страхотен за ситуации, когато сте забравили златото си у дома. Банкоматът е напълно наблюдаван от високо защитени камери и е фиксиран отвътре и отвън на всяка машина. Клиентите могат да се свържат с оператора, ако има проблем с машината. По света има 50 такива машини .

Конюшня с мраморен под

Конюшните обикновено не се смятат за хубави – те са мястото, където конете се хранят, почиват, поливат ги и копитата им се почистват. Сравняването на разхвърляната стая на детето с конюшня е често срещана метафора, използвана от родителите.

Само в Дубай бихте намерили конюшня с мраморен под и боядисан таван, която наподобява фоайето на луксозен хотел в Лас Вегас!

Каране на ски в пустинята

Така че, докато може да мислите, че средата на пустинята е най-малко вероятното място на земята за намиране на ски курорт, Дубай може да се похвали с най-големия закрит ски курорт в света и единственият на планетата, който работи през цялата година.

  Как да върна самолетен билет?

Пазаруване в най-големият мол на планетата

Дубай е домът на най-големия мол в света, Dubai Mall. На 5,4 милиона квадратни фута Dubai Mall разполага с над 1200 магазина и услуги и през 2011 г. беше най-посещаваната сграда на планетата.

Вътре в мола посетителите ще намерят и този масивен аквариум. В Дубайския аквариум и подводен зоопарк има над 300 океански вида, включително акули и скатове. Молът също така е дом на киносалон, тематичен парк за деца, Rainforest Cafe и тематичен увеселителен парк SEGA.

Бикини или Бурка

Дубай приветства западните експати, които намират липсата на бюрокрация при създаване на бизнес, насърчаването на чуждестранните инвестиции от страна на правителството и липсата на данък върху доходите за изключително привлекателни.

Но заедно с жителите на Запада идва първостепенна почва за някои големи културни сблъсъци, както виждаме тук на тази луда снимка. Жена в бикини на плажа до жена в бурка е нещо невъобразимо никъде другаде по света, но в Дубай това е просто факт от живота.

Луксозни полицейски коли

Когато става въпрос за показване на пари, никой не го прави по-добре от Дубай и полицейските сили без изключение. Най-новият екип на полицията в Дубай включва Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Ferrari и дори Bugatti Veyron.

https://vsichki-krediti.com/
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да възстановя вайбър

КОИ СА ХАРАКТЕРНИТЕ ЧЕРТИ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК? РАЗЛИЧАВА ЛИ СЕ ОТ СЕГАШНИЯ ЕЗИК В РСМ?

Как да разбера дали имам спукано ребро?