Хороскопи

Съвети за здравето според вашата зодия

Разкрийте неразположенията, с които може да се сблъска вашата зодия!

Чували ли сте думата „латроматематика?“ С прости думи, думата описва медицинска астрология – древна медицинска система, която свързва всеки знак от хороскоп със съответна част от тялото. Използването на астрология за диагностициране или предотвратяване на медицински проблеми всъщност е далеч по-лесно, отколкото звучи – и е интересно за прилагане на практика.

Например Близнаци може да предотврати безпокойството, като редовно практикува йога. Или Ракът може да планира по-често прегледи на гърдата, тъй като този зодия управлява гърдите.

Виждате ли? Latromathematics е просто трудна дума за лесен начин за включване на астрологията в по-здравословен начин на живот. Разберете кои части на тялото управлява вашата зодия:

Овен

(21 март – 19 април)
Енергичният Овен винаги се движи бързо – понякога твърде бързо, за да гледа къде отива. Вашата зодия управлява главата и лицето, така че се пазете от удари и ожулвания, като винаги носите шлем, докато карате колело, карате ски или спортувате. Овенът също може да открие, че има повече главоболия от другите зодии.

Телец


(20 април – 20 май)
Телецът получава много внимание заради любовта си към храната, но всъщност трябва да гледате врата и гърлото. Болките в гърлото и заболяванията на щитовидната жлеза може да са по-чести за Телеца, така че дръжте таблетки за смучене в аптечката!

Близнаци


(21 май – 20 юни)
Този многостранен знак управлява четири основни части на тялото: белите дробове, ръцете, раменете и нервите. Това означава никакво пушене за Близнаците, не само за здравето на белите дробове, но и заради цялостното здравословно състояние. Близнаците е хубаво да ограничават приема на кофеин и участват в успокояващи дейности като йога. Още по-добре направете си масаж, който също ще помогне да запазите раменете и ръцете си без болка.

Рак

(21 юни – 22 юли)
Земният Рак е известен с обичта към хубавата храна, което не е изненадващо тъй като вашият знак управлява стомаха. Ракът също управлява гърдите! Заместете продуктите с ниско съдържание на мазнини с мазни храни, когато можете, и обърнете внимание на това как храносмилателната ви система работи с различни храни. Чувствате ли се зле след ядене на млечни продукти? Престани! И яжте много зеленчуци – броколи, моркови и зеле са чудесно решение.

Лъв


(23 юли – 22 август)
Здравето на сърцето е най-голямата грижа за Лъва, който управлява сърцето, гърба и гръбначния стълб. Това означава да се грижите за себе си през целия си живот, като избягвате мазни храни, които запушват артериите, почивате достатъчно, не пушите и както показва скорошно проучване, не работите твърде много часове всеки ден.

Дева


(23 август – 22 септември)
Девата управлява стомаха и червата, но по различен начин от Рака. Вижте, Девата е аналитична и склонна към притеснения, така че това може да се развие като разстроен стомах, ако не се внимава да се храните здравословно и органично и да поддържате физическа форма.

Везни


(23 септември – 22 октомври)
Балансираните Везни управляват бъбреците, кръста и яйчниците и е важно да поддържате тялото балансирано, за да поддържате тези в добро работно състояние. Поддържането на стабилни нива на кръвната захар е от съществено значение за доброто здраве, а избягването на сладки храни също ще отблъсне болката в кръста – друго често срещано оплакване Везните могат да бъдат по-податливи на проблеми с бъбреците и пикочния мехур, така че избягвайте прекаляването с храни и напитки – с изключение на сок от червена боровинка, който може да помогне за предпазването на бъбреците от камъни или други вреди.

Скорпион


(23 октомври – 21 ноември)
Освен че е най-загадъчната зодия , Скорпионът е и най-страстният, така че е подходящо Скорпионът управлява репродуктивните органи. Но вие знаете какво означава това, нали? В допълнение към наблюдението на всички въпроси, свързани с репродуктивното здраве, Скорпионът също трябва да вземе повече предпазни мерки срещу полово предавани болести, когато се занимава с това тайно поведение. Също така, мъжете Скорпиони трябва да избягват да пият твърде много алкохол, за да поддържат, нещата, „нещата“ в правилна работна позиция.

Стрелец


(22 ноември – 21 декември)
Огнен знак Стрелец управлява бедрата и бедрата и нараняванията в тези зони са често срещани! Стрелецът е спортен, но също така обича да яде – така че следете за увеличаване на теглото в бедрата и бедрата и предотвратявайте артрита в тези области, като избягвате храни от категорията „хапване преди лягане“, включително домати, картофи или патладжан.

Козирог


(22 декември – 19 януари)
Козирогът управлява коленете, ставите и костите, така че вземете предпазни мерки, ако спортувате, които напрягат тези области (баскетбол или бягане например). Носете защитни средства за коляното ПРЕДИ да се нараните и се уверете, че получавате достатъчно калций през целия си живот, за да предотвратите остеопороза. Яденето на храни като ябълки, артишок и смокини ще помогне!

Водолей


(20 януари – 18 февруари)
Изобретателният Водолей управлява циркулационната система, която винаги е във висока скорост за този активен, независим знак. Това прави Водолеите склонни към проблеми с кръвообращението като разширени вени, хипертония и сърдечни проблеми, така че се опитайте да се справите с тези проблеми, преди да се появят. Водолеят също управлява глезените, така че помислете два пъти, преди да бягате с високи токчета и винаги носете обувки или ботуши, поддържащи глезените, когато бягате или пешеходен туризъм.


Риби

(19 февруари – 20 март)
Мечтаните Риби управляват краката и имунната система, така че практикувайте същите предпазни мерки за обувки, които препоръчахме на Водолей, и обръщайте голямо внимание на настинките и дихателните проблеми. Ако някой трябва да носи около себе си малка бутилка дезинфектант за ръце, това сте вие, Риби. И ако все пак се разболеете от настинка, погрижете се за себе си, за да не се превърне в нещо по-лошо. Пийте много вода и яжте много чесън, който действа едновременно като противозастойно и противовъзпалително средство.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да привлечем любовта със силата на мисълта?

Козирог хороскоп за утре

Как да разберем дали мъж везни ни харесва?