Любопитно

Топ оргинални идеи за оригинален корпоративен подарък

По-голямата част от общите корпоративни подаръци, дадени на служители и клиенти, може в крайна сметка да намерят пътя си до прашните ъгли на шкафовете. Но персонализиран и внимателно подбран корпоративен подарък е нещо, което служителите могат да използват в ежедневието си.

Намерението зад корпоративния подарък е да похвали и признае служителите и да гарантира, че те остават щастливи и доволни на работното място.

Определете бюджет

Мениджърите трябва да определят бюджет за корпоративни подаръци. Какъв е максималният им бюджет на служител? Налични са разнообразни корпоративни подаръци с различни бюджети.

Решете дата за доставка на корпоративните подаръци

Мениджърите трябва да решат датата на доставка на корпоративните подаръци. Те трябва да направят поръчката предварително, за да достигне до служители и клиенти навреме. В зависимост от сезона може да има неочаквани закъснения в пратките.

Списък на всички, на които ще се подарява

Създаването на списък на всички служители, клиенти и доставчици е силно препоръчително, така че никой да не бъде забравен и изоставен. Когато всички са разделени на групи, ще бъде по-лесно да определите какви подаръци да им изпратите.

Организациите могат дори да създават подгрупи; служители, които са прекарали много години в организацията, служители, които са прекарали 1-3 години и т.н. Организацията също трябва да прецени дали дават един и същ подарък на всички, или дават персонализирани подаръци?

Отбележете предпочитанията на получателите

Организацията трябва да реши дали ще подарява на служителите и клиентите си материални или нематериални корпоративни подаръци.

Нематериалните корпоративни подаръци могат да бъдат под формата на цифрови карти за подарък и дигитални ваучери от различни уебсайтове за търговия на дребно с най-висок рейтинг. Тук получателите могат да си купят всичко, което пожелаят.

  Как да държим бебето при къпане?

Материалните подаръци могат да бъдат всичко – от храна и напитки до предмети, които могат да използват в ежедневието си. Ако организацията възнамерява да дава храна и напитки, те трябва да разберат предпочитанията на своите служители.

Например с проста анкета те могат лесно да разберат кой предпочита алкохолните напитки и коя е предпочитаната напитка: уиски, водка, бира, вино и т.н.

Направете адекватни изследвания

Организациите трябва да направят адекватно проучване, преди да финализират списък с подаръци за своите служители и клиенти. Някои от нещата, за които трябва да внимавате, докато търсите корпоративни подаръци, са:

  • Качество на продукта; трябва да е дълготраен!
  • Какво казват отзивите или отзивите на клиенти?
  • Стойността и достъпността на подаръка.
  • Има ли място за корпоративна марка, т.е. име и лого на компанията, името на служителя върху него?
  • Доставчикът на корпоративни подаръци има ли ограничения за доставка?
  • Колко рано организацията трябва да направи поръчка, за да получи подаръците навреме?

Персонализиране на подаръците с корпоративна марка

Организациите имат възможност да обсъдят опциите за персонализиране на продуктите, които купуват с компанията за корпоративни подаръци. Като алтернатива, те могат да обсъдят същото със собствения си дизайнерски екип. Опциите за персонализиране включват име и лого на компанията. Нещо повече, ако подаръците са персонализирани за всеки служител, те могат да включват неговото име и любими цветове и произведения на изкуството.

ИЗТОЧНИК: UNIKATI.BG

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как ни се отразява ароматът на кафето от кафе капсула

Eднаквите числа

Фондация Гейтс се ангажира с 2,1 млрд. Долара за постигане на равенство между половете