Кредити

Трикове за изграждане на вашия кредит

Изграждането на кредит отнема време. Няма нищо, което можете да направите, което да ви отведе от нулев кредит до отличен кредит за една нощ. Просто трябва постепенно да добавяте нов кредит и винаги да сте сигурни, че можете да извършвате плащанията си навреме всеки месец.

Използвайки този метод, трябва да можете да започнете да изграждате своя път към добър кредитен рейтинг след шест месеца до една година. Все пак има и други начини за изграждане на кредит, освен да му отделите време и да извършите плащанията си. Ето няколко начина да започнете да изграждате своя кредит:

Отчитайте вашите доходи и други данни

  • Плащате ли наем навреме? Можете да помолите наемодателя да докладва това на кредитните бюра. Навременните плащания са добри за вашия кредит, но често остават неотчетени.
  • Можете също да докладвате други положителни финансови данни, като плащания на сметки за комунални услуги.

 Станете оторизиран потребител

Това че сте оторизиран потребител на нечия сметка с кредитна карта, също може да бъде полезно за вашия кредит. Повечето (но не всички) компании за кредитни карти ще докладват кредитната история на упълномощен потребител на кредитните бюра.

Ако имате член на семейството, който желае да ви добави като оторизиран потребител, първо се консултирайте с компанията за кредитни карти, за да сте сигурни, че ще докладва историята на кредитните бюра. Ако е така, можете да станете оторизиран потребител и да изградите кредит по този начин.

  Бързи кредити: за какво ги използваме най-често?

Използвайте  гарант

Някои банки и кредитни съюзи позволяват на някой с по-добър кредит да подпише заем с вас. Това означава, че ако не можете да платите, те са отговорни за изплащането на заема. Винаги се уверявайте, че можете да изплатите заем, преди да помолите някого да подпише с вас. Не искате да съсипете кредита на някой друг, докато се опитвате да изградите свой собствен!

Вземете кредитен строителен заем или обезпечен заем

Заемът за изграждане на кредити е специално предназначен да ви помогне да увеличите кредита си. Когато вземете заема, банката го поставя в депозитен сертификат, който те контролират. Депозитен сертификат е инструмент за спестяване, който ви печели лихва с течение на времето, така че спестявате, докато изграждате кредит. След това правите месечните си плащания като всеки друг заем.

Опитайте със защитена кредитна карта

Защитена кредитна карта означава плащане на депозит преди харчене. Сумата на депозита ви става кредитен лимит по картата. Защитените кредитни карти не изискват добър кредит, за да отговарят на изискванията. Обикновено това са най-лесните карти за получаване, ако нямате кредит.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Помощ при просрочени кредити

Какво е револвиращ кредит

ГПР калкулатор