Здраве и красота

Шест ползи за здравето от приготвянето на храната с еър фрайър

air fryer

Еър фрайър е уред, който приготвя храната ви с горещ въздух по изключително здравословен начин, придавайки й хрупкав и апетитен вид бързо и лесно. Той изисква минимална мазнина, което го прави едновременно икономичен и полезен метод за кулинарните ви предизвикателства.

Ето и шест ползи за здравето от приготвянето на храна с еър фрайър:

  1. Приготвяне на храна с по-ниско съдържание на мазнини

Уредите с горещ въздух използват значително по-малко мазнина, отколкото обикновените фритюрници. Така храната, приготвена с еър фрайър, е по-нискокалорична и диетична.

С еър фрайър можете да контролирате теглото си, като намалите приема на калории. Дори да сте на диета, можете спокойно да използвате уреда за ежедневните си деликатеси.

  • Храната е с по-ниски нива на акриламид

Изследванията показват, че използването на уред с горещ въздух намалява съединението, известно като акриламид, с до 90% в сравнение с пърженето в много мазнина.

Акриламидът се образува, когато въглехидратните храни се пекат или пържат на високи температури. Ниското водно съдържание благоприятства неговото образуване. Когато храната покафенее, това означава, че в нея вече има високи нива на това химическо вещество.

  • Уредът с горещ въздух еър фрайър е безопасен за вашата кухня

Пърженето с много мазнина в големия дълбок тиган може да представлява риск по няколко причини.  Горещата мазнина е особено опасна, ако попадне на кожата ви, което не рядко се случва при близък контакт в печката. А ако я разлеете, може също така да се запали.

  Ето как да се справим със сухите и уморени очи

Когато използвате еър фрайър съгласно инструкциите, няма никакъв риск за вашата безопасност.

Освен това, той готви чисто и ви спестява миенето на различни кухненски съдове и прибори.

  • Еър фрайър запазва хранителните вещества

Горещият въздух, използван от еър фрайър за приготвяне на храната, може да запази хранителните вещества, включително и витамин С.

Уредът също така запазва автентичния вкус на храната.

  • Лесно почистване

Вече споменахме, че еър фрайър готви чисто и ви спестява доста миене. Той също така се почиства много по-лесно от обикновените фритюрници и фурните.

  • Еър фрайър спестява електроенергия

Тъй като напоследък темата за скъпия ток е особено актуална, няма как да пропуснем и това важно предимство: икономичното готвене.

Всички знаем колко бавно загряват дори и най-мощните фурни. За разлика от тях еър фрайър ви приготвя цял деликатес за двайсетина минути.

Разходите на електроенергия са по-малки, а времето на приготвяне – по-кратко.

Освен това, готвенето с Еър фрайър е далеч по-приятно: няма миризми, пръскане на мазнина, използване на всевъзможни съдове и прибори.

С този иновативен уред си спестявате цялата бъркотия в кухнята, която иначе няма как да избегнете. Времето, което спестявате по този начин, можете да използвате не за работа, а за релакс. Всички се нуждаем от малко време за себе си, нали така?

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си направим маска за лице в домашни условия

Cardizol – форум, цена, мнения, Действа ли Кардизол

Достъпни и стилни часовници – Бюджетни часовници, които впечатляват