За дома

3 причини за смяна на хоризонтални щрангове  

Услугата смяна на хоризонтални щрангове в апартамент е може би един от най-често срещаните проблеми, за които много жители на апартаменти, частни къщи и вили се обръщат към водопроводчик. Това може да се дължи на няколко фактора. Първият от които, разбира се, е аварийното състояние на щранговете.  

В друг случай е необходима спешна подмяна на стари стоманени тръби с полипропиленови или металопластични от щрангове до свързаните водопроводни или домакински уреди в помещението. По принцип подмяната на щрангове в апартамент се извършва в стари сгради. Монтирането на щрангове в ново жилище се прави най-вече при основен ремонт.

Може да има различни причини за спешната смяна на щрангове. Важното е да намерите надеждна фирма, която ще ви предложи най-добрата смяна на хоризонтални щрангове цена и ще свърши работата бързо и качествено.

Във всеки дом това е индивидуална ситуация, но най-често водопроводчиците идентифицират 3 основни причини.

Първата и може би най-честата причина за смяна на хоризонтални щрангове в апартамент е разрушаването на целостта на самата тръба. По металните конструкции се вижда покритие от ръжда, както и пукнатини при тези, които са на път да се спукат. Някога системата за захранване със студена и топла вода най-често се състоеше от стомана или чугун, чийто срок на годност е възможно вече да е  изтекъл и да изисква подмяна, тоест спешно демонтиране на стари тръби и монтаж на нови.

  Как да си засека тока?

Смяната на щранг в апартамент може да се наложи и поради запушване, солни отлагания в същите стари тръби. Това се отнася главно за щранга на студената вода и е втората причина да потърсите спешна помощ от водопроводчик.

Би било разумно да се смени не само щранга във вашия апартамент, но и този на съседите отгоре и отдолу.

Смяна на хоризонтални щрангове може да се наложи също и при основен ремонт.

Струва си да се подчертае, че първите две причини за смяна на щранг в апартамент са пряко и конкретно свързани с факта, че старите тръби, чийто експлоатационен живот е изтекъл, трябва да бъдат сменени възможно най-скоро. Последствията могат да бъдат много лоши – например, разкъсване на тръбни съединения, което да доведе до наводнение не само във вашия апартамент, но и в този на вашите съседи.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Феноменът “еднолицев матрак”

Интериорен дизайн и архитектура до ключ в София

Как да изберем входни метални врати