Любопитно

4 психологически закона, които ще ви помогнат да научите много за себе си

Психологията е невероятна наука, която може да разкаже много за човек. Днес, например, можете да се запознаете с няколко закона от областта на психологията, тяхното влияние върху живота ви и да разберете защо човек се държи по един или друг начин.

Ако не харесвате нещо в човек, това означава, че това качество присъства във вас

Пример: случва така, че да  сте твърде раздразнени в човек от желанието му винаги и във всичко да помага на другите. И тогава се вглеждате по-отблизо и осъзнавате, че и вие грешите с прекомерна проява на загриженост за другите хора. Или ето още един пример: не ви харесва, че приятелят ви винаги закъснява. Може да се окаже често срещано явление. Наистина най-много ни дразнят хората именно от онези качества, които имаме в себе си и от които бихме искали да се отървем. Затова се опитайте да се отнасяте към другите по-снизходително и работете повече върху себе си и изграждането на по-добра личност.

Ако избягваш нещо, това означава, че се страхуваш, че ще те нарани

Просто е: едно време си имал приятелка, която ти е разбила сърцето. Сега избягвате връзки, като се аргументираш, че първо трябва да изградиш кариера или да спестиш за апартамент, или че нямаш време да се опознаете. Истинската причина за това избягване на връзки е вашият подсъзнателен страх, че ситуация, която се е случила преди много време в живота ви, може да се повтори. Страхуваш се, че отново ще ти разбият сърцето, затова избягваш по всякакъв начин всичко, което може да доведе до това.

  Как да разбия парола на телефон?

Ако постоянно се намирате в една и съща ситуация, това означава, че не сте си научили урока.

Да предположим, че сте прекалено лековерен човек и постоянно ви предават, настройват или използват, то тогава  трябва да помислите за това, за да ограничите кръга от доверени лица. Например, започнете да споделяте подробности от живота си само с близки приятели и роднини и не повдигайте лични теми в общуването с колеги и познати.

Външно е равно вътрешно

Как се чувствате, се предава чрез вашето поведение, външния ви вид и навиците ви. Например, самоувереният човек се издава от походка, концентрация, инициативност, интонация. Ако, напротив, не сте уверени в себе си и сте в най-доброто от себе си, ще попаднете в капан в общуването, ще бъдете отстранени от екипа или ще вземате важни решения. Може би дори ще впечатлите другите като човек, който не иска да поема отговорност. Помисли за това.

Е, представихме Ви четири интересни психологически закона, които ще ви помогнат да се опознаете. Ако имате нужда и интерес от повече, то посетете този сайт.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как се пушат пурети?

Психологията на хляба: Защо го обичаме толкова много

Как да изберем котешка тоалетна?