За дома

5 начина да използвате осветлението, за да преобразите хола си

Ако е време да преобразите хола си, тогава осветлението е вашето тайно оръжие в интериорния дизайн. Няколко стратегически избора и прости промени могат тотално да променят облика и настроението на тази стая – и то без това да се отрази сериозно на джоба ви.

Тук ще споделим пет начина да използвате осветлението, за да обновите хола си, от създаване на уютна атмосфера до подчертаване на любимия ви декор. Независимо дали започвате от нулата или просто търсите ново вдъхновение, тези съвети ще ви помогнат да освежите пространството си и да го направите по-стилно, уютно и привлекателно. Всички осветителни тела, които препоръчваме, са налични в Lightluxury, така че можете лесно да намерите идеалните продукти, за да вдъхнете живот на вашия хол. А сега, нека започваме!

Увеличете броя на източниците на светлина във вашия хол

Наслояването на светлина, е един от ключовите елементи в създаването на привлекателно пространство. Оптимално наслояване означава намиране на баланс между трите вида вътрешно осветление: околно осветление (общата светлина в стаята), акцентно осветление (насочена светлина, използвана за подчертаване на определени зони) и работно осветление  или осветление за задачи (светлината, необходима за конкретна практическа цел, като четене).

Играта с тези видове осветление може да ви помогне да създадете различни настроения във вашата дневна. Например, атмосфера, която да отговаря на времето от деня или начина, по който използвате стаята – за семейни игри, напитки след вечеря и т. н. И колкото повече източници на светлина имате, толкова по-големи са вашите възможности за получаване на перфектното настроение.

Така че нашият съвет е, да добавите повече източници на светлина – полилеи, настолни лампи, подови лампи и аплици за стена. Осветителните тела с вградени димеруеми светодиоди също могат да бъдат чудесно допълнение към осветлението в хола, защото осигуряват гъвкавост и контрол върху атмосферата в стаята. Чрез регулиране на нивото на яркост можете да създадете различни настроения и атмосфери, от ярки и енергични до меки и романтични.

Използвайте подови лампи за да подчертаете уникалния стил на вашия хол

Страхотното при подовите лампи е, че въпреки че са достатъчно големи, за да окажат истинско въздействие, те са и лесно преносими. Това ви позволява да придадете нов облик на всекидневната си, само като ги разместите малко.

Например, можете да добавите усещане за стил и елегантност, като поставите високи, тънки лампиони в противоположните краища на хола. Изберете правостояща лампа с уникална форма или дизайн, за да добавите нотка изисканост към вашето пространство.

  Експертни услуги за отпушване на канали в София – доверете се на опитни професионалисти

Можете също да използвате лампиони, за да създадете различни зони във вашата всекидневна. Правостояща лампа, разположена над любимо кресло, моментално създава уютен кът за четене.

Помислете за акцентно осветление

Добавянето на акцентно осветление, е един от най-добрите начини да насочите вниманието към конкретни области или обекти, като произведения на изкуството, скулптури или архитектурни детайли. Така че, ако имате грандиозно произведение на изкуството или красиви снимки, уверете се, че сте ги подчертали с изискана настолна лампа.

Ако пък имате камина в хола, може да поставите стенни аплици от двете страни, за да създадете топла и привлекателна атмосфера. В случай, че имате вградени рафтове или шкафове в дневната си, помислете за инсталиране на лунички или спот лампи под шкафовете, за да подчертаете вашите книги или декоративни предмети.

Акцентното осветление може да ви помогне да подобрите дизайна на вашия хол, без да променяте нищо друго. Използвайки разнообразни осветителни тела и техники, можете да постигнете желания ефект и да направите вашето пространство по-уютно и стилно.

Създайте фокусна точка с привличаща вниманието висяща лампа

Въпреки че винаги препоръчваме да имате много източници на светлина, а не само една горна „основна светлина“, няма нищо лошо в това да имате привлекателна фокусна точка в центъра на стаята.

Пенделите се предлагат в огромно разнообразие от форми, размери, цветове и материали, и са лесен и достъпен начин да вкарате повече чар и уникален стил във вашия хол – независимо дали се стремите към класическо усещане или по-съвременен външен вид.

Използвайте полилей като декоративно осветление за всекидневна

Искате ли да добавите смел щрих към хола си? Просто използвайте голям и впечатляващ полилей! Този вид осветителни тела могат лесно да се превърнат във фокусна точка във вашата всекидневна, привличайки погледа нагоре и създавайки усещане за величие и елегантност.

Полилеите могат да бъдат идеални и за създаване на околно осветление, осветявайки цялата стая и придавайки по-приветлива атмосфера. Ако имате всекидневна с ниски тавани, големият полилей може да създаде илюзията за височина, правейки стаята да изглежда по-просторна и ефирна.

Големият полилей може да бъде зашеметяващ централен елемент във вашата всекидневна, добавяйки както красота, така и функционалност към пространството.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Вдъхновете се и създайте свой собствен стил за красива баня

Значението на картините в интериора

Как да внедрите малко разнообразие във вашия дом?