Музика

RCF или компанията създава първия изследователски център за говорители

rcf тонколони


Иновативност, прецизност, контролирано качество и италианци в спретнати костюми, които изнасят качествените си продукти в повече от 100 страни. Това е RCF с няколко думи. Компанията-любимец на много е основана през 1949 година в Реджо нел’Емилия от италиански аудио-инженери осланяйки се на горе посочените ценности.

Започвайки с изработката на микрофони и усилватели през 60-те, компанията създава първия изследователски център за говорители и до сега продължава да е лидер в разработката, производството и дизайна на говорители, както и да предоставя продуктите си на едни от най-престижните и познати марки за тонколони в света.


През същото време развива дейността си като снабдява летища, училища, хотели, гари и заводи с тонколони и усилватели пригодени за озвучаване на общински места и големи помещения – така наречените „public-adresses“ системи.


И така 80-те, които са годините на много политически и социални промени, както и годините които ни запознаха с безброй музикални легенди, които няма скоро да бъдат забравени, стават и годините в които RCF създават първата си серия професионални тонколони.


Повече от десетилетие по-късно, през 1996-а година компанията представят и ART серията си. Технологията, която те използват се употребява от много малко други производители по-онова време, което поставя RCF рамо до рамо с лидерите на световния пазар в производството на професионални тонколони.
Продуктите на RCF са и продължават да бъдат използвани за озвучаване на събития, конференции, големи и малки помещения, фестивали и концерти, като тези на Keiser Chiefs и Olly Murs.


Но нека кажем още две думи за най-разпространената серия на RCF – ART серията. Това са активни тонколони, които са подходящи за универсално ползване. Те имат красив дизайн и предлагат най-доброто аудио за “live sound” приложения.

Източник: muzikalen.bg

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Знаменити фрази, знаменити музиканти

На какво да обърнете внимание при покупка на синтезатор

Бийтълс издават последната си песен „Now and Then“, включваща вокали, извлечени от AI на Джон Ленън