Музика

RCF или компанията създава първия изследователски център за говорители

rcf тонколони


Иновативност, прецизност, контролирано качество и италианци в спретнати костюми, които изнасят качествените си продукти в повече от 100 страни. Това е RCF с няколко думи. Компанията-любимец на много е основана през 1949 година в Реджо нел’Емилия от италиански аудио-инженери осланяйки се на горе посочените ценности.

Започвайки с изработката на микрофони и усилватели през 60-те, компанията създава първия изследователски център за говорители и до сега продължава да е лидер в разработката, производството и дизайна на говорители, както и да предоставя продуктите си на едни от най-престижните и познати марки за тонколони в света.


През същото време развива дейността си като снабдява летища, училища, хотели, гари и заводи с тонколони и усилватели пригодени за озвучаване на общински места и големи помещения – така наречените „public-adresses“ системи.


И така 80-те, които са годините на много политически и социални промени, както и годините които ни запознаха с безброй музикални легенди, които няма скоро да бъдат забравени, стават и годините в които RCF създават първата си серия професионални тонколони.


Повече от десетилетие по-късно, през 1996-а година компанията представят и ART серията си. Технологията, която те използват се употребява от много малко други производители по-онова време, което поставя RCF рамо до рамо с лидерите на световния пазар в производството на професионални тонколони.
Продуктите на RCF са и продължават да бъдат използвани за озвучаване на събития, конференции, големи и малки помещения, фестивали и концерти, като тези на Keiser Chiefs и Olly Murs.


Но нека кажем още две думи за най-разпространената серия на RCF – ART серията. Това са активни тонколони, които са подходящи за универсално ползване. Те имат красив дизайн и предлагат най-доброто аудио за “live sound” приложения.

Източник: muzikalen.bg

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Знаменити фрази, знаменити музиканти

Как работят микрофоните

На какво да обърнете внимание при покупка на синтезатор