Мода

Shirt ckРокля тип риза или коктейлна рокля: какви са разликите?

Изненадващо, но и хората с усет към модата често не са наясно с простия факт, че роклите с копчета не са същите като коктейлните. В тази публикация ще поговорим повече за основните разлики между тези два типа. Първо и най-важно е да разберете, че коктейлите и събитията са специални поводи. Поканените се появяват на тези партита, облечени в полуофициално облекло. Атмосферата е нещо средно между официални вечери и неформални събития.

Какви са основните разлики между двата най-предпочитани типа рокли?

# Сериозност на повода: Коктейлните рокли обикновено са по-официални от роклите тип риза. Те обикновено са с дължина до коляното или малко по-къси и са изработени от висококачествени материи като коприна, сатен или дантела. Коктейлните рокли се носят за по-официални събития като сватби, гала или благотворителни събития и често се съчетават с високи токчета и елегантни аксесоари. Вторият тип рокли, от друга страна, обикновено са по-ежедневни и може да са по-къси на дължина. Те могат да бъдат изработени от различни материи, включително памук или лен, и често се съчетават с по-удобни равни обувки или сандали.

# Стил: Коктейлните рокли често се характеризират със своя класически и елегантен стил, с изчистени линии и изискани детайли като дантелени наслагвания или декорации от мъниста. Те обикновено са по-прилепнали и структурирани, с дефинирана талия и силует. На https://modivo.bg/c/zheni/obleklo/rokli-i-gashterizoni/kokteilni-rokli можете да откриете модели, подходящи за вашия повод и стил на обличане

Роклите с копчета, от друга страна, често са по-непринудени и причудливи като стил, някои са с допълнителни детайли или смели щампи. Те могат да бъдат по-свободни и с плавни дизайни, с акцент върху комфорта и движението.

# Подходящи поводи: Коктейлните рокли обикновено се считат за подходящи за по-официални събития, като сватби, гала или изискани вечери. Те често се носят вечер или на събития, които имат специфичен дрескод. Роклите с копчета могат да се носят за по-широк кръг от поводи, включително партита за рождени дни, случайни сватби или вечери с приятели.

За какво да гледаме при избора?

# Избор на материя

Роклите с копчета изглеждат добре и в много по-големи дължини или размери. Те се изработват предимно от памук, заради лекотата на носене през полетно -летния сезон. Обратното, коктейлните рокли са от синтетични материи, шифон и дантела. 

# Избор на цвят и модел

Коктейлните дизайнерски рокли дават повече място за избор на цветове в сравнение с ризите-рокли. Плътните нюанси и дори някои абстрактни шарки изглеждат перфектно на коктейлно облекло. Същите обаче може да не са подходящи за вечерни рокли.

Моделите рокля тип риза от своя страна са перфектни за ежедвневието -пъстри цветове, флорални текстури, джобове и големи яки. 

#Дължина 

Като общоприето правило повечето коктейлни облекла имат умерена дължина на полата, варираща от височината на коленете до средата на бедрото. Жените избират дължината на тези рокли в зависимост от формата на тялото си. Например дългите рокли до средата на бедрото са най-подходящи за жени с хубави дълги крака. По същия начин роклите с дължина до коляното биха били идеални за всички форми.

Обикновено другият тип са с дължина под коляното и дори до ръба на маратонките. Съчетани с широка кройка, те дават свобода на движение и не спарват тялото при продължително носене в летните дни

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изберете подходящи обувки, които да комбинирате с мъжки дънки?

Куфарът – изберете най-добрия модел преди почивката си

Какви обувки да носите през есента на 2022?