Любопитно

Какви са основните разлики между обикновените и ежедневните превръзки?

Както повечето дами знаят, на пазара има множество продукти, предназначени за интимна хигиена и по-специално справянето с менструалния цикъл. Основно се разграничават на обикновени и ежедневни превръзки.

Но каква точно е разликата между тях и кога да изберете единия или другия вид? Научете повече за избора на превръзки, основните критерии, по които се различават вариантите и на кое да заложите в конкретния момент от месеца от екипа на онлайн магазин Sleepy Organic.

Обикновени

Тяхното основно приложение е по време на менструален цикъл, когато количеството на течностите е много голямо и необходимостта от абсорбация е ключова за комфорта и сигурността при използването им.

Те могат да се използват още при провеждане на лечение с локално приложение на глобули и други лекарства, което отново предизвиква по-голямо отделяне на течности.

Основно се различават на дневни и нощни. Разликата между двата вида се отнася до техните характеристики, предназначение и способност да осигурят сухота и защита. Различават се според:

  • абсорбираща Способност – нощните обикновено имат по-добре изразена абсорбираща способност, в сравнение с дневните превръзки. Това е така, защото през нощта, въпреки че тялото е в покой и в дълбок сън, физиологичните процеси, като кръвотечение, се извършват независимо. Така превръзката може да се справи с по-голям поток от течности и да ги абсорбира, без пропускане.
    Дневните превръзки пък са предназначени за по-активен начин на живот;
  • дизайн – нощните и дневните се различават по конструкцията си. Първите са по-големи и по-дълги, което им позволява да покрият по-голяма повърхност и да осигурят повече защита през нощта. Дневните са по-тънки, гъвкави и дискретни, което ги прави удобни за носене през целия ден.
  Как да се грижите и поддържате вашия часовник Casio

Ежедневни превръзки

За разлика от обикновените, ежедневните дамски превръзки са подходящи за ежедневна употреба. Те осигуряват свежест, поддържат добро ниво на хигиена, предпазват от непредвидени течения и са много подходящо средство за защита от инфекции. Препоръчват се за употреба по време на бременност, при прекомерна физическа активност и при наближаване на датата за менструация, както и след нейното отминаване.

За разлика от обикновените, те са по-дискретни, много по-малки на размери и се характеризират с тънкост. Техните свойства на абсорбация са по-малки, поради което не са предназначени да възпрепятстват протичане на по-голямо количество течност.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да говорим интелигентно?

Оригинални въпроси за викторина

Пълноценен сън и здраве: Ето от какво трябва да се лишите в спалнята