За дома

Какво подово покритие да изберете за кухнята?

Когато става въпрос за дизайна на кухнята ви, е важно да изберете правилната подова настилка. Тя трябва не само да изглежда добре и да е практична, но и да е издръжлива и лесна за поддръжка. При наличието на толкова много различни видове подови настилки може да се окаже предизвикателство да изберете подходящата за вашата кухня.

Подове от твърда дървесина

Подовете от твърда дървесина са вечна класика, която никога не излиза от мода. Те добавят нотка елегантност и изтънченост към всяка стая, а освен това са лесни за поддържане и почистване. Въпреки това те могат да бъдат податливи на надраскване и вдлъбнатини, така че може да не са най-добрият избор, ако в къщата има малки деца.

Ламиниран паркет

Ламинираният паркет е чудесен вариант, ако търсите бюджетна опция. Той е издръжлив, лесен за поддръжка и се предлага в различни цветове и стилове. Единственият недостатък е, че с течение на времето може да се изкриви и да избледнее, ако е изложен на твърде много влага.

Подови настилки от плочки

Подовата настилка от плочки е чудесен избор за кухнята, защото е водоустойчива и се поддържа лесно чиста. Освен това се предлага в широка гама от цветове и стилове, така че лесно можете да намерите нещо, което да отговаря на вашите нужди. Недостатъкът е, че може да бъде студена на допир и трудно може да се подменят повредени плочки.

Винилови настилки

Виниловите настилки са чудесен избор за заети домакинства, защото са издръжливи, лесни за поддръжка и се предлагат в разнообразни цветове и стилове. Той е и един от най-достъпните варианти за подова настилка, така че е чудесен избор, ако разполагате с ограничен бюджет. Единственият недостатък е, че може да бъде податлив на драскотини и вдлъбнатини.

Подови настилки от линолеум

Подовите настилки от линолеум са чудесен избор, ако търсите нещо екологично. Той е изработен от естествени материали, така че е чудесен избор за тези, които се опитват да се съобразяват с околната среда. Освен това е лесен за поддръжка и се предлага в различни цветове и шарки. Единственият недостатък е, че с течение на времето може да бъде склонна към оцветяване и избледняване.

Без значение какъв тип подова настилка ще изберете за вашата кухня, важно е да се уверите, че тя е издръжлива, лесна за поддръжка и изглежда чудесно. При наличието на толкова много различни варианти със сигурност ще намерите нещо, което да отговаря на вашите нужди.

  Огледала за баня: Какъв дизайн да изберете за съвременна визия и бюджетно решение

Когато става въпрос за кухненски настилки, собствениците на жилища разполагат с много възможности. От твърда дървесина, през плочки до ламинат – изборът може да бъде огромен. Но едно от най-издръжливите и привлекателни подови покрития е епоксидната боя. Епоксидната боя е комбинация от смола и втвърдител, която при нанасяне образува здраво, лъскаво, водоустойчиво и химически устойчиво покритие.

Епоксидните бои стават все по-популярни за кухненски подови настилки поради своята гъвкавост и издръжливост. Те се предлагат в голямо разнообразие от цветове и покрития – гланц или мат, така че със сигурност ще намерите такива, които да отговарят на естетическите ви предпочитания. А след като бъде монтирана, епоксидната боя не изисква особена поддръжка и се почиства лесно. Нуждаете се само от моп и мек препарат, за да поддържате пода си като нов.

Епоксидната боя е и изключително издръжлива, което я прави идеален избор за натоварени кухни. Тя е устойчива на топлина, износване и оцветяване, не се чупи и не се напуква. И тъй като епоксидната боя е толкова издръжлива, тя може да издържи години наред, което я прави чудесна инвестиция за вашата кухня.

Но най-голямото предимство на епоксидната боя е нейната устойчивост на вода. Това я прави идеален избор за кухни. Епоксидната боя не абсорбира влага, така че няма да се подуе или изкриви като други видове настилки. Освен това тя е и противохлъзгаща, което я прави безопасен избор за домакинства с малки деца и домашни любимци. Разгледайте подови покрития продукти и реализирайте новия си устойчив и красив кухненски под.

Ако търсите лесна за поддръжка, издръжлива и привлекателна подова настилка за вашата кухня, епоксидната боя е правилният избор. С широката си гама от цветове и покрития и устойчивостта си на вода епоксидната боя е идеалният избор за всяка кухня. Така че следващия път, когато пазарувате нова подова настилка за кухня, не забравяйте да помислите за епоксидна боя.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как се сгъва чаршаф с ластик

Как да изберем кухненски ъгъл?

Успокояващи фототапети за спалня