За дома

Съвети за грижа за спално бельо

1. Обърнете внимание на етикета на спалното бельо или специални надписи и обозначения върху опаковката на комплекта. Благодарение на символите можете да получите информация за правилната грижа за него, характеристиките на материала, препоръки за пране и сушене.

Спално бельо цена

2. След като закупите нов комплект, не забравяйте да го изперете според условията на пране за конкретния плат. Например прането от естествени материали е най -добре да се пере ръчно в студена или хладна вода. Това несъмнено ще подобри външния му вид и ще направи тъканта по -мека.

3. Непременно обърнете спалното бельо отвътре навън преди пране. Бъдете много внимателни с ярко оцветени комплекти и избелващи прахове. За удобство също е най -добре да закопчаете калъфките за възглавници и завивки. Това ще позволи на комплекта да поддържа ярък и наситен цвят за дълго време.

4. Също така, преди пране е важно да разделите прането на бяло и цветно, да отделите естествените материи от деликатните (сатен, коприна, шифон). Ако това условие не е изпълнено, естествените материали ще станат по-груби.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

5. Напълнете само половината от барабана на пералната машина. Така прането ще бъде безупречно и прахът няма да остане във влакната на тъканта. Периодично избърсвайте барабана, за да избегнете нежелани петна и неприятни миризми.

6. Сушенето на спално бельо трябва да се извършва веднага след преденето, за да се елиминират специфични миризми и проблеми с гладенето в бъдеще. Препоръчително е да изсушавате чаршафите на въздух, но не на пряка слънчева светлина.

7. Гладете прането, когато е леко влажно, това ще направи гладенето по -лесно и по -добро. Също така не забравяйте, че памукът трябва да се глади отвън, тъй като вдлъбнатините ще бъдат видими от предната страна.

8. При гладене не използвайте температура по -висока от 150 градуса. Продуктите с бродерия трябва да се гладят само от задната страна, без да се използва пара, като се поставят върху дъска за гладене, за да се предотвратят дефекти в тези части.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Персонализирани прозорци: Добавете индивидуалност и уникалност към вашия дом

Най-добрите и качествени хавлии за баня

Колко голямо да бъде леглото в спалнята