Мода

Какво трябва да знаете, когато избирате зимни ботуши за детето си? Пътеводител при избора

Изборът на детски ботуши определено е трудна задача. Налично е изключително разнообразие от модели и цветове. Освен това е нужно да подберете и точните удобства на обувката за максималния комфорт на вашето дете. Нека ви разкажем малко повече за това какво трябва да знаете при избора си, за да имате кратък пътеводител и да е максимално лесно за вас.

На какъв материал и подметка да заложа?

За начало разбира се материалът на обувките е от изключително значение. Тук е важно да прецените за какви ситуации купувате съответните детски ботуши. Ако искате подходяща опция за града, която е приложима за носене както навън, така и например на училище, кожата е чудесен вариант. Разбира се можете да изберете и различна дебелина на подплатата, спрямо нуждите. В случай пък, че по-скоро ви трябва нещо за повече време навън, то тогава е опция да изберете и модел тип апреска от шушляков материал, който спкойно издържа и при разходка в планината в сняг и поддържа краката топли.

Разбира се второ основно нещо при избора на детски ботуши е и подметката им. Съответно има удобни по-равни опции с по-тънка подметка или пък прекъсната посредата за имитация на мини ток. Те са много функционални за ежедневието и са налични с различно ниво на грайфер. Освен тях, ще можете да заложите и на по-дебела подметка с доста по-голям грайфер за всяка активност навън. Тя ще изолира повече стъпалото и от гледна точка на топлина. Така и при дълго ходене пеша или друга активност на например по-неравни терени ще осигури повече комфорт за крака, тъй като ще предпазва от усещането на всяка неравност.

  Дамски маратонки и кецове - Тези цветове подхождат на всяко лятно облекло

Какви допълнителни функционалности да избера?

При избора на детски ботуши има и още няколко допълнителни функционалности, освен материал и подметка, които трябва точно да подберете. Много важно е да прецените до каква степен краката на детето ви имат нужда от допълнително предпазване. Разбира се тук има значение и възрастта му и колко активно е то. Като цяло възможностите са да заложите на модел с твърда пета и по-високо ниво на опора за глезена. Освен това можете да добавите и допълнителна такава за пръстите на краката, която пък би го предпазила от наранявания при потенциално ритане на предмети, спъване или падане.

Също доста основно е да подберете и най-подходящия вариант за закопачване за вашето дете. Ако за него лепенките тип велкро са по-удобни, то това е чудесен вариант. Разбира се можете да залоите и на модел с връзки. А са налични и добри опции с ластични връзки или друг тип разтегателна част за лесно обуване. Също така е добре да подберете и широчината на обувката в горната част, като спрямо това дали ще се носи по-скоро с поли или под панталони или пък над клинове и дънки. Разбира се трябва да запазите добро оплътнение при глезена, за да няма възможност за кривене. Като цяло ще подбирате сред доста интересни опции за детски ботуши в CCC. Хубавото там е, че има вариант да поръчате онлайн, но и да посетите физически магазин и да изберете най-точен модел за вашето дете, след като то го премери.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Въпрос на стил или как да изберем правилните дамски обувки

Как да съчетаваме дамски боти и ботуши със зимните ни дрехи?

Ето кои са най-често срещаните грешки в мъжката мода! Вижте дали ги знаете!