За дома

Баня в ретро стил

Това е онзи стил, който напомня за класиката и старото, все още е един от най-популярните, особено в интериорната декорация. От кухнята до спалнята и разбира се банята са част от пространствата, които с комбинацията от правилните елементи можете да придадете онзи носталгичен щрих на друга епоха. „Винтидж“ банята може да бъде класическа и елегантна среда, но може да бъде и по-проста и романтична. Това са няколко съвета, които трябва да вземете под внимание, за да изглежда вашата баня в най-чистия „винтидж“ стил.

Класическата стара вана

Няма нищо по-добро от старомодна вана , което да придаде на вашата баня онзи винтидж щрих. Стига да изберете вашата свободностояща вана правилно , тя ще ви даде желания стил; Въпреки че ваните с крачета са най-търсените за този вид декорация, ретро ваните с цокли – тези, които стигат до пода – също са идеални за „винтидж“ стил. Новото при този тип вани е, че въпреки факта, че изглеждат като стари, днес те се изработват от нови материали, които ви предлагат комфорта и качеството на най-модерната технология. Без съмнение, ретро вана може да бъде страхотният герой на вашата баня.

  Вдъхновяващ проект за интериорен дизайн: Превръщане на апартамент в уютен дом

Облицовката

 Както подовите, така и стенните покрития са от съществено значение за постигане на „винтидж“ декорация, защото или с цветни плочки, или с артистични хидравлични плочки, средата ще стане автентично ретро. 

Изберете правилните огледала

Огледалото е просто необходимо във всяка баня, но за да придаде на вашето пространство характера, който искате, просто трябва да изберете правилното огледало. Добър вариант ще бъде да изберете няколко малки огледала с различни форми и дизайн, подредени на една и съща стена.

 Материалите и мивката

За да постигнете „винтидж“ стил във вашата баня, можете да използвате широка гама от материали, като дори можете да комбинирате някои от тях в перфектна хармония. Това е случаят с дървото, което лесно можете да комбинирате с мрамор, желязо и метални детайли.

Друг предмет, който трябва да се съчетае с този стил, е умивалникът. Днес има много варианти за ретро умивалници или ретро умивалници , които, подобно на свободностоящите вани , се оказват почти необходими за постигане на автентична ретро баня.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Използвайте няколко трика, за да премахнете миризмите от завивките и възглавниците си

Колко голямо да бъде леглото в спалнята

По-скъп или по-евтин климатик