За дома

Вдъхновете се и създайте свой собствен стил за красива баня

Направете малката си баня по-голяма със светлина

Осветлението е един от най-лесните начини малката баня да изглежда по-голяма и по-просторна. Чудесна идея е да използвате комбинация от прожектори и амбиентно осветление в банята си, за да създадете различни настроения. По този начин можете да се възползвате максимално от осветителните тела и да контролирате яркостта според моментното си настроение. Правилното осветление в банята може да я направи просторна и елегантна или настроена и уютна, може да създаде драматизъм и да накара банята ви да изпъкне.

Използвайте ясни и ярки цветове, за да направите малката си баня по-просторна

Цветът е един от най-ефективните начини за промяна на атмосферата във вашата баня. Когато декорирате банята си, помислете да я направите просторна и въздушна. Изберете светли и ясни цветове за стените и плочките, като например бяло, светлосиньо или дори меко жълто. За тавана можете да изберете по-тъмен нюанс, който да се съчетава добре със стените. Ако искате да добавите малко цвят, винаги можете да използвате някои декоративни елементи, като например цветни кърпи или килим. А ако искате банята ви да изглежда по-голяма, можете да използвате огледала. Огледалата отразяват светлината и ще направят малката ви баня да изглежда по-светла и просторна.

Включете място за съхранение в дизайна на банята си

Ако искате банята ви да изглежда подредена, първото нещо, което трябва да направите, е да изчистите цялата бъркотия. След като сте направили това, можете да започнете да мислите за начини за включване на място за съхранение, което може да направи банята ви да изглежда по-малко претрупана. Например можете да използвате система от стенни рафтове, за да съхранявате кърпите и тоалетните принадлежности. Ако разполагате с допълнително пространство, още по-добър вариант е свободностояща етажерка.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Заложете на по-тъмни цветове, за да почувствате малката си баня по-луксозна

Тъмните цветове могат да направят малката баня да изглежда по-луксозна и елегантна. Ако искате да изберете тази цветова палитра, помислете за използването на наситено червено, синьо и зелено. Опитайте се да стоите далеч от светлите и приглушени цветове, ако искате да създадете луксозен ефект в банята си. Светлите цветове ще направят банята ви по-малка и по-затворена. Тъмните цветове, от друга страна, ще направят помещението да изглежда по-просторно и те ще се чувстват по-луксозни.

Превърнете малкия си душ в спа център с помощта на осветление

Един от най-добрите начини да направите банята си по-просторна е да използвате осветлението, за да създадете усещане за спа център в душа си. Можете да направите това, като инсталирате душ глава с вградена LED светлина. Можете също така да инсталирате LED светлини под душа или дори над него. Ако не искате да инсталирате нови лампи, можете да използвате и няколко декоративни LED лампи.

Източник: Интериорни решения за банята

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да отворите вратата, ако ключът е счупен в ключалката?

Какво да направите, ако ключалката на вратата е счупена?

Mивка и смесител за вашата баня