Финанси

Залог на кола София – къде и как?

Автомобилният пазар винаги е бил считан за обещаващ бизнес, така че изобщо не е изненадващо, че почти всяка година се появяват все повече и повече нови оферти, свързани с коли. Пример за това е залог на кола София в заложна къща. Говорим за кредитна организация, специализирана в издаването на краткосрочни заеми, обезпечени с превозни средства. Актив може да бъде автомобил или камион, мотоциклет, АТВ, лодка и т.н.

Популярността на услугите на заложните къщи може да се обясни много просто: те ви позволяват бързо да подобрите финансовото си състояние без досадни формалности. Например, залогът на кола чудесна възможност за хора, които притежават кола и спешно се нуждаят от пари. Обръщането към заложна къща е отлична алтернатива на спешната продажба на кола. Но получаването на заем срещу залог на кола има и други предимства.

Често пъти имате възможност да ползвате колата през целия период на кредитиране, като заемодателят запазва само правото на собственост като обезпечение. В този случай можете да управлявате колата както и преди да я дадете като залог.

Без допълнителни разходи за паркинг услуги.

Бърза процедура за кандидатстване за кредит.

Оценка на реалната стойност от независими експерти.

Удължаване на договора за заем при липса на възможност за изплащане на цялата сума на заема навреме.

  Как да намеря лихвар?

Правила за избор на заложна къща за залог на кола София

Надеждната заложна къща е легитимна и получава приходи от дейността си чрез лихви, получени от кредитополучатели за използване на заемни средства. От тази финансова организация можете да заемете доста голяма сума за определен период от време. Заложната къща има впечатляваща клиентска база и собствен сайт, където можете внимателно да проучите условията за предоставяне на заеми, обезпечени с превозно средство, както и да прочетете отзиви от клиенти, които вече са използвали услугите на тази институция.

Нека обобщим – заложните къщи за автомобили предлагат два вида заеми, обезпечени със залог на превозно средство:

След като получи средства, кредитополучателят не може да използва колата си, докато заемът не бъде напълно изплатен.

Кредитополучателят продължава да използва автомобила си, но при повишен лихвен процент.

Разбира се, всяка заложна къща, към която може да се обърнете за кредит срещу залог на кола София, има свои собствени условия и стил на работа. Ето защо е добре да проучите различни варианти и да изберете този, който най-добре отговаря на вашата нагласа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да разберете дали сте подходящ кандидат за кредит

Връщане на данъци от чужбина

Лихвите на ипотечните кредити падат, но цените на имоти растат