Строителство и ремотни

Защо да инвестираме в смяна на щрангове?



При поставяне на нови циркулационни тръби, топлата вода се върти в инсталацията, което не налага да чакате дълго тя да дойде от абонатната станция. Ако инвестирате пари в смяна на щрангове, то вие ще изплатите вложението си за по-малко от две години, понеже при запушените тръби, водомерите за топла вода отчитат първо преминаването на студената, а както знаете цените на топлата вода са по-високи от тези на студената.
В случай, че дадете пари за смяна на щрангове, то вие ще предотвратите различни аварии във вашето жилище. Старите тръби водят до течове, възможни са и сериозни наводнения, които ще нанесат материални щети не само във вашия дом, ами и при съседните апартаменти. Услугата смяна на щрангове се извършва от специализирана ВиК фирма, която ще се справи със задачата бързо и с необходимата компетентност.
Остарелите и вече не работещи кранове ще се подменят с нови, което дава възможност за локализиране на всеки вертикален щранг. Потребителите ще получат чиста вода и ще се радват на работещ водопровод, който да задоволи всичките им нужди и потребности. Сами разбирате, че това е една важна инвестиция, тъй че не я отлагайте дълго във времето.

Какво представляват хоризонталните щрангове?


Хоризонталните щрангове са тръби за топлата, студената и циркулационната вода. Те са разположени в мазетата на жилищните сгради и кооперации. Главната им роля е да обхванат пътят от водомера до абонатната станция, централната част и отклоненията към вертикалните щрангове. Смяната на хоризонтални щрангове включва: демонтаж на стари тръби, монтаж на нови, поставяне на нови кранове за спиране и пускане на водата, укрепване, изолация и други.


Каква е ролята на вертикалните щрангове?


Вертикалните щрангове са комплект от тръби за топлата, студената и циркулационната вода. Те преминават вертикално през жилището ви. Тяхното начало идва от хоризонталните щрангове и достига до последния етаж на сградата. И тук се демонтират старите тръби, като се заменят с нови, извършва се монтаж на спирателни кранове и се замазват отворите на плочите, когато щранговете са външни.
Не се замисляйте дълго, а инвестирайте в смяна на щрангове, за да подсигурите максимален комфорт за вашия дом и да го защитите от нежелани последици и аварии.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Битумни керемиди – универсално покривно покритие

Какво е екодизайн и как може да се прилага?

Колко взима геодезист