Строителство и ремотни

ИДЕИ КАКВО ДА ПРАВИМ, АКО ИМАМЕ ТЪМЕН АПАРТАМЕНТ?

Какво да правите, ако имате тъмен апартамент и ви предстои ремонт? Не се притеснявайте! Това е лесна задача, щом имате средствата събрани за извършване на ремонтни дейности.

В тази статия ще намерите малко полезни съвети, които могат да ви бъдат от полза.

И така прозорците се считат за очите на сградата и често се случва да са обърнати на север или да опират в друга сграда. В такива случаи ще липсва естествена светлина, сякаш сте седнали под разперената корона на голямо дърво. Благодарение на дизайнерските техники от специалистите можете дори да направите тъмният апартамент уютен и светъл дом.

Друга техника, която може да използвате е наличието на бяло, което ви позволява да намалите ефекта от затъмняване на стаята и по този начин стаята ще стане просторна и светла. Бялото може да се комбинира с жълто, пикантно, светло дърво, като същевременно се опитайте да избягате от излишъка и претрупването в интериора. В затъмнените стаи не трябва да има вази на баба, плюшени мечета и други принадлежности, които в общ смисъл повечето от нас просто смятат за излишни и боклуци.

Светлината и огледала вървят ръка за ръка

Дизайнерите обичат да експериментират с огледала и по този начин внасят естествена светлина в пространството, тъй като огледалата отразяват слънчевите лъчи. В същото време огледалото е много функционална мебел, която ще украси всяка стая.

А какви са бариерите и цветовете, на които да заложите?

Щорите трябва да се отварят напълно през деня и е по-добре да използвате свободни тъкани като бял тюл, за да създадете атмосфера на уединение. Ако не се нуждаете от поверителност така да се каже, тогава можете да премахнете интериорните врати, също така да използвате отворени рафтове, прегради, когато по този начин можете да постигнете свобода за естествената светлина.

Какъв цвят трябва да има светлината?

Използвайте комбинирано вградено осветление, което ще ви позволява да придадете естественост на светлината в пространството. Трябва също да разберете, че ефективното осветление подобрява работата, което е важно, особено ако децата ви искат да си правят домашните и стаите са тъмни.

Ето няколко страхотни идеи за озаряване на всяка тъмна спалня, кухня или всекидневна.

  1. Поставете огледала близо до източници на светлина
  2. Приказни светлини, свещи и други източници на околна светлина
  3. Изберете по-светъл цвят или прозрачни мебели
  4. Покрийте подовете с голям, светъл килим
  5. Наблегнете на белите стени
  6. Почистете добре прозорците си
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо да инвестираме в смяна на щрангове?

Лепене на плочки цена на квадрат

Колко взима геодезист