За дома

Избор на сатенено спално бельо. Видове и характеристики на сатен.

Сатенът е плат, който дойде при нас преди няколко века, но все още продължава да ни доставя удоволствие при използването на сатенен текстил, а също така ни изненадва със своята красота и разнообразие. Настоящият асортимент от сатен е довел до голямо разнообразие на неговите възможности. Сатените се получават в резултат на сатенено тъкане. Изработва се от усукана памучна нишка с двойно тъкане. Плътността на тъкане може да варира от 85 нишки и повече на 1 cm². В тази статия ще се опитахме да разгледаме няколко опции на сатенени тъкани предлагащи се на пазара за домашен текстил.

Копринен сатен се използва за шиене на висококачествено луксозно спално бельо. При производството на тъканта се използват 100% естествени памучни влакна и естествена коприна. Тази тъкан се получава чрез сатенено тъкане, а уплътняването на повърхността на тъкането е 170-220 на 1 cm². И двата материала отговарят на всички съвременни изисквания за хигроскопичност и имат най-високите показатели за гладкост, мекота и здравина. Копринената тъкан се използва главно за украса на предната страна на завивката или калъфките за възглавници, така че задната страна има матова повърхност, а външната страна на готовия продукт придобива скъп копринен блясък.

Mako-satin се използва за ушиване на луксозно спално бельо, изработено от най-чистия 100% естествен памук, без никакви примеси. За производството на тъкани се избират най-фините влакна, поради което мако-сатенът е изключително здрава, лека и ефирна материя, чиято плътност не трябва да бъде по-малка от 220 нишки на 1 cm². Мако-сатенът е материал с най-високи показатели за надеждност и издръжливост. За външния си вид на коприна, както и за еднакъв матов блясък, мако-сатенът се нарича още памучна коприна. При боядисването му се използва методът на реактивния печат. При боядисване ви позволява да осигурите най-високото качество на рязкост на изображението и дълготрайна устойчивост на цветовете за избледняване и измиване.

  Колко голямо да бъде леглото в спалнята

Сатенен жакард е красива луксозна тъкан от кралски произход, използвана при производството на луксозни комплекти. За производството се използват само 100% памучни влакна. Такава тъкан се получава чрез сатенено тъкане на конци и повърхностната плътност може да варира от 170 до 220 на 1 см. Сатенен жакард отговаря на изискванията за здравина, хигроскопичност и, без съмнение, има най-високите показатели за гладкост и гланц и най-важното естественост, поради факта, че жакардовият образ се получава не чрез използването на багрила, а чрез тъкане .

Принт сатен се използва при производството на спално бельо от стандартен клас. Получава се чрез сатенено тъкане на памучни нишки, а повърхностната плътност на тъкането може да варира от 85 до 170 нишки на 1 см. Основните свойства на отпечатания сатен са повишена еластичност, лекота, здравина и яркост на изображението. Тайната на отпечатания сатен е, че орнаментът е съобразен специално с параметрите на всяко отделно парче спално бельо. Тази технология придава на готовите продукти завършен и пропорционален вид.

Източник: https://domo-tex.com/

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да избистрим водата в басейна?

Съвети за грижа за спално бельо

Какво лепило за лепене на плочки в банята да използваме и защо!