За дома

Използвайте няколко трика, за да премахнете миризмите от завивките и възглавниците си

Освежете възглавниците и завивките си, за да се почувствате по-комфортно и по-здрави – разкриваме няколко трика как да замените остарялата миризма на възглавниците и завивките си от вашето спално бельо със свеж аромат на пролетта и лятото.

  Процесът на изпиране изглежда доста ясен. На всеки няколко дни (или, ако имате голямо семейство, всеки ден и по-често) пълним пералнята с мръсни дрехи, добавяме препарат и омекотител, пералнята си върши работата и имаме пресни дрехи в рамките на няколко часа. Но дори и при рутинно пране, малко от нас изпират чаршафите  и спалното си бельо всяка седмица и две и често изпираме възглавници и одеяла веднъж годишно.

  Ние знаем как да намерим вдъхновение – просто помислете за милионите мъртви кожни клетки върху чаршафите, възглавниците и одеялата ни, особено през тези по-топли месеци. Акарите се хранят с мъртви кожни клетки и започват да се размножават – с това идват различни видове бактерии върху нашето спално бельо, които ние поглъщаме.

Имаме няколко трика за вас как да изперете правилно вашите завивки и възглавници:

  За да улесните поддръжката на възглавниците и завивките си, изпирайте ги в пералнята на всеки 2 до 3 месеца. Прочетете внимателно инструкциите за поддръжка, тъй като пълнителите имат различни видове поддръжка. Ако зацапате одеяло, извадете пълнежа и обработете петното, преди да го поставите в пералнята.

    Не знаете ли как да сложите голяма завивка в пералня и да имате достатъчно място за въртене в барабана? Имаме решение! Сгънете я наполовина и ги поставете в пералнята. Теглото на завивката се разпределя равномерно и пералнята не вдига много шум.

  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

        Изперете възглавниците и одеялата на умерена скорост на машината и по-късно ги изсушете на въздух. Изплакнете възглавниците два пъти. Когато сушите възглавниците в барабана на сушилнята, изсушете ги внимателно и постепенно. Извадете възглавницата и я изтърсете и изтупайте и повторете процеса, докато стане напълно суха. Сушенето на възглавниците и одеялата на слънце убива бактериите и акарите, а през зимата можете лесно да гладите, за да премахнете останалите бактерии и акари.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да премахнем неприятните миризми вкъщи?

Избор на сатенено спално бельо. Видове и характеристики на сатен.

Нека да ни е удобно: Как да се подготвите за своята нова спалня