Финанси

Инвестиции в сребро и сребърни монети

Много специфичен обект за инвестиция – сребро. Трябва да се запознаете с качествата на среброто преди да решите да инвестирате в сребърни монети или сребро под друга форма.
Работата е в това, че производствените нужди от него непрекъснато се увеличават, а добивът намалява.



Употребеното сребро практически напълно се губи, никои от продуктите, където е ползвано, не се връща за преработка. Около 80 % от използвания метал не се възстановява.
Запасите от сребро изискват постоянно попълнение.

Среброто намира широко приложение в електрониката, защото е добър проводник на електричеството. Без сребро е немислима нито една съвременна микросхема.
Металът широко се прилага в медицината, текстилната промишленост (тъй като той унищожава микробите, в това число и причината за миризмата на пот).
Използва се за сечене на сребърни монети, направа на медали и медальони, както и при производството на батерии, огледала, клетъчни телефони.
Среброто влиза в състава на филтър за почистване на вода и, разбира се, за направа на красиви бижута.

Среброто като средсвто за инвестиция


Когато се разглежда среброто като средство за инвестиция, трябва да се обърне особено внимание на сребърните монети и кюлчета сребро.
Сребърните монети да са с равна повърхност и матирани изображения и надписи. При желание в качествената монета може да се огледате. На такава монета не може да се намери драскотина и даже отпечатъци от пръсти.
Скъпоценните монети се съхраняват в прозрачни пластмасови капсули за да се защитят от повреди.

  Застраховане онлайн: Как да спестите непредвидени разходи и да си осигурите спокойствие

Сребърните монети с инвестиционна цел имат голям тираж. Те не са с огледална повърхност, рисунките и надписите са със същата матова структура на повърхността.
Най-изгодно е да се снабдите с инвестиционни монети, защото при тях са разпространени сделки с малка разлика при покупка и продажба, в сравнение със сделките при колекционерските сребърни монети.
При продажба на колекционерски монети от сребро може цената да е равна или по-ниска от тази при покупката, ако има драскотини или други наранявания по тях.
Инвестицията се прави винаги за дълъг срок и тогава е изгодно да се вложат парите в покупка на физическо сребро – кюлчета или монети. Среброто е оптимален обект за инвестиция, защото неговата цена се движи с динамиката на цената на златото.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Колко популярна беше търговията с благородни метали през 2023?

За какво най-често се теглят бързи кредити? 

5 ТОП съвета от едни от най-успешните инвеститори