Любопитно

Какви обувки ползват спецчастите

Обувките за специални части са един от елементите, които гарантират успешното изпълнение на задачата. Обувките на специалните части са заобиколени от гъст ореол от митове.

Обувки със специално предназначение

Малко вероятно е обикновеният командос да отгатне къде ще трябва да работи в близкото бъдеще – в планината или крайбрежния град, на зелено поле или другаде. Оборудването и въоръжението на тези бойци винаги е въпрос на конкретна задача, която те трябва да изпълнят.

Може би единствените общи изисквания към него, които могат да се определят веднага са свързани с обувките, които трябва да са удобни, издръжливи и достатъчно леки. Някои избират гъвкавостта като основен принцип, опитвайки се да изберат вида обувки, който ще отговаря на различни географски условия. Други, напротив, привърженици на специализирани обувки, които отговарят на предстоящите задачи.

Какви обувки носят специалните части?

Най-често срещаният модел тактически обувки на специалните части са кубинките. По-точно, ботуши или боти с връзки. Всички армейски обувки, ушити по този принцип – от стандартни шипове от брезент са изработени специално да бъдат максимално удобни. Разбира се, те могат да се различават по материала, формата и дебелината на подметката, шарката на протектора, наличието или отсъствието на изолационни вложки и включените термочорапи. Зима и лято, планина и блато – всички тези специални обувки са идеални за спецчастите. Но за паради те обуват най-простите и леки модели, които в бойни условия е малко вероятно да оцелеят повече от един ден.

  Как да го накарам той да ме търси?

Вторият по важност са трекинг обувките и вибрамите. Последните са тежки кожени планински обувки със специални подметки, които са добре познати на всеки, който има представа от екстремен туризъм. Трекинг обувките са по-модерна версия на планинските ботуши, донякъде противоположна на вибрамите. Какви са основните изисквания към тях? На първо място, това е надеждно захващане на подметката с всякаква повърхност и плътно фиксиране на глезенната става. Останалото, както и при баретите, е много променливо – горната част е от естествена кожа или комбинирана, подметките са гумени, полиуретанови, комбинирани, понякога със закопчаване, друг път с връзки.

Трудно е да се каже кой производител е спечелил особена популярност сред войниците на специалните части. Десетки големи компании се състезават помежду си в разработването на точно тези обувки, които коравите момчета от елитни дивизии биха предпочели да носят.

Ако искате да се сдобиете със здрави, модни и супер удобни за всякакви условия обувки, непременно заложете на кубинките. Освен това, днес милитъри стила е особено популярен, така че, освен всички останали предимства, ще бъдете обути по последните модни тенденции.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Официално сватбено облекло за различни културни традиции: уважително и подходящо

Как да кажем „Обичам те“ с цветя

Жените в Дубай и големият културен сблъсък