За дома

Какво е “smart” кухненски остров

„Smart“ остров

Дизайнът включва работата на различни електронни устройства, които опростяват работата в кухнята. В модула е възможно да се вградят микровълнова печка, фурна, печка и дори съдомиялна машина.

Забележка! За да инсталирате такъв „остров“, ще е необходима разработка на проект. Необходимо е да се вземат предвид комуникациите (вода, канализация, газ, електричество), както и да се постави качулка над печката.

За голям брой електрически уреди може да се наложи да инсталирате допълнителни контакти, включително скрити.

Островно осветление

Осветлението на модула е локално. Така се подчертава участъкът от „острова“, който се експлоатира в даден момент.

За трапезарията се препоръчва да се монтират висящи светлини. Те се предлагат в магазинската мрежа в широка гама, така че ще бъде възможно да изберете отлична комбинация със съществуващ интериор. По-добре е плотът да се осветява с насочени светлини, някои от които са предвидени от дизайна на аспиратора.

Чекмеджетата в „острова“ могат да бъдат оборудвани с вътрешно осветление, което работи при отваряне на вратите. Частично или напълно прозрачни фасади, в комбинация с осветление, ще превърнат модула в произведение на изкуството.

  Колко голямо да бъде леглото в спалнята

Препоръки

  • при вграждане на електрически уреди е необходимо да се оборудва „острова“ с устойчиви на пръски контакти;
  • над модула е по-добре да поставите конзола, която ви позволява да съхранявате ястия на удобно място;
  • качулката трябва да е мощна, да изглежда естетически от всеки ъгъл, да обърне специално внимание на качеството и надеждността на закрепване;
  • поставянето на домакински уреди е разрешено само при стационарен островен модул;
  • наличието на кухненски мебели не е причина да изоставите „острова“: можете да изберете фасада, която да съответства на съществуващия интериор или да създадете отличен контраст. Такъв контраст се създава например със съчетаване на противоположни геометрични форми. Ако имате квадратна или разтегателна маса, тогава може да поставите няколко кръгли трапезарни стола към нея.

Така можете да оборудвате модерна кухня и да използвате нов „остров“ за вашите кулинарни постижения.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какво да направите, ако ключалката на вратата е счупена?

Чашите като аксесоар за маса

Какво да търсите при избора на спално бельо