Кредити Онлайн кредити

Как да изберем изгодна банка или кредитна компания?

Щом имат нужда от кредит, повечето хора се отправят първо в банката си. Това е първият вариант, за който се сещаш на прима виста, но въпреки това е редно да се оценяват и други възможности. С предпазливо избрания кредитор и съпоставката на множеството аспекти на разходите, действително ще имате шанс да спестите до няколко хиляди лева.

Банка винаги е първия избор, които правим

Когато имат нужда от допълнителни средства, голяма част от хората, най-напред се обаждат в обслужващата ги банка. Просто за съпоставка, много други клиенти се обръщат към предложенията на други банки. Това е добра алтернатива, но не винаги бърза и сполучлива. За получаване на кредит от обслужваща ви банка, няма да е нужно да представяте допълнителни документи и да губите време и пари за откриване на сметка и още куп формалности. Ако решите да кандидатствате за кредит в друга банка, няма как да избегнете всички тези дейности, плюс това новата банка ще изиска от вас да разкриете нова сметка, по която да получавате заплатата си.

Втора опция – небанкови институции

В случай, че банката откаже кредит или небанков представител ви отправи особено благоприятни условия, потребителите се насочват към тях. В този случай може да сте сигурни, че небанковите кредитори са също лицензирани. Поради спецификата на пазара, лихвата по заемите от небанкови кредитори, много често са  с високи лихви, в сравнение с тези на банките, но жестоката конкуренция изисква постоянно привличане и откриване на нови клиенти чрез различни специални оферти.

Бързи заеми

Те са най-достъпни, но и с най-високи лихви. До такъв кредит се прибягва в ситуация, при която спешно са необходими средства. Изберете подобна опция само ако сте твърдо убедени, че можете да погасите кредита. Не бива до допускате, да забавяте подобен вид кредити.

Кредитни брокери

Както при застраховките или  в бизнеса с недвижими имоти, при кредитите също има брокери. Те по същество са консултанти, подпомагащи в избора на изгоден кредит. Когато клиента усети, че има нужда от такъв експерт, отива на среща с брокер по кредити, разказва му от какво има нужда, след което брокера е посредник и помага в уреждането на всички формалности, които са следствие от кредита. Когато избирате кредитен брокер е добре да сте сигурни в него и да приемете това, което ви препоръчва. Разберете, че той го прави за вас, а не за себе си.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Онлайн кредити без проверка в ЦКР

Кредит с фиксирана лихва

Съществува ли реално кредити с 0% лихва!