Мода

Как да изберем кожено палто

Вероятно всяка жена мечтае за красиво кожено палто. И в това няма нищо необичайно, защото то е красиво, топло и практично. Нека видим и съветите на стилисти и дизайнери за това как да изберем най-подходящия модел. 

Преди всичко отговорете си на въпроса с каква цел купувате коженото палто и къде ще го носите. Например, ако трябва да шофирате с него, тогава е по-удачно да заложите  на някое по-късо, защото с него ще ви е по-удобно. Ако се нуждаете от кожено палто,  за да изградите определен имидж, тогава са важни и други критерии – известен производител, по-висока цена, модерен стил и ефектен цвят. Естествено, едно висококачествено кожено палто няма как да бъде евтино.

Ако имате нужда от топло, практично палто за всекидневието, тогава внимателно подберете дължината на косъма, стила и цвета.

Модел и цвят

Всичко зависи от вашия вкус. Все пак можете да помислите върху това, че твърде моден модел може би ще изглежда вече остарял след няколко сезона. Ако възнамерявате да го носите дългосрочно,  по-добре е да изберете класически цвят и стил. Най-красиво изглеждат кожените палта в черно, сиво, бежово, синьо и бяло.

  Как да зашием без да си личи?

 Характеристики на качественото кожено палто:

  • Косъмът следва да е гъст и мек на допир. 
  • Ако плъзнете ръката си по дължината на косъма, той следва бързо да се върне в първоначална позиция.
  • По шевовете не следва да има гънки и неравности.

Съвети за грижа за коженото палто:

  • За да не се деформира косъма, когато не е в употреба, коженото палто трябва да се съхранява в специален калъф в гардероба, така че нищо да не го притиска и мачка.
  • Избягвайте да носите чанти на рамо, когато сте облечени в коженото си палто – предизвикват триене и ще похабят косъма.
  • В случай, че ви намокрят дъжд или сняг, не сушете коженото си със сешоар. За да не загуби добрия си външен вид, го окачете на проветриво място и не го докосвайте, докато не изсъхне. 
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Часовници Casio: избор на вечно качество и иновация

Как да бъдем стилни през есен 2021?

Как да носим сребърно колие през студените месеци от годината