Мода

Как да изберем обувки на висок ток?

Трябва да се помни, че при носенето на обувки с по -високи токчета от 4 см, излагаме краката и гръбнака си на  такива заболявания като разширени вени, ставни заболявания, изместване на прешлените на сакро-лумбалния гръбначен стълб. Докато носите такива обувки, натискът върху големия пръст се увеличава, а самият крак е силно избутан напред. Ето защо, когато избирате обувки с токчета, е важно да изберете модели с един размер по -голям от обичайното.

Търсите перфектните обувки на висок ток?

Когато избирате обувки на висок ток, имайте предвид, че закупените обувки трябва да са удобни. Ако изпитвате дискомфорт, когато ходите на твърде високи токчета, тогава трябва да ги откажете или да изберете по -ниска опция. Може би причината за вашия дискомфорт е, че избраният модел обувки не е направен много добре.

Удобство в него се осигурява от амортизиращи токчета, удобни подложки, стелки от специални материали, правилно регулиран център на тежестта и много други параметри. Ето защо се препоръчва да изпробвате няколко чифта обувки на висок ток, преди да прецените сами за пригодността на чифта, който харесвате.

Най-важната стъпка при избора на дамски обувки с ток е изпробването им. Използвайте обувалка, ако е необходимо. И обърнете внимание на това как ще се почувствате, след като пробвате нови обувки. Ако не по-лошо, отколкото в старите ви обувки, тогава можете да вземете чифта, който харесвате.

  Как да зашием без да си личи?

Опитайте се да изберете подходящия размер внимателно. Обувката не трябва да притиска краката ви, да се врязва в кожата, да се натиска и търка. Петата трябва да приляга добре към задната част на обувката, без да се плъзга надолу. Не забравяйте, че кожените обувки се разтягат при носене. Ето защо, при закупуването на чифт кожени обувки, е по-добре да предпочитате такива с един размер по -малък.  

Трябва да обърнете внимание и на пръстите на обувките. Факт е, че поради натоварването на предната част на краката, пръстите на краката се опират в носа на обувката, придавайки дискомфорт при ходене. За да избегнете този проблем, най -добре е да дадете предпочитание на модели с токчета  леко заоблени или класически заострени, които няма да създават проблеми на краката ви  при носене. Висококачествените обувки с токчета винаги трябва да са леки. За да проверите дали ще ви е трудно да ходите в нов чифт, протегнете крака си с обувките и го задръжте в това положение за десет секунди. Ако сте уморени, тогава е по -добре да откажете покупката, тъй като обувките са доста тежки и по време на ходене ще ви причиняват само дискомфорт.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Силата на сребърните накити – една неостаряваща ценност на времето

Въпрос на стил или как да изберем правилните дамски обувки

Търсени за подарък: Какво прави часовниците Casio G-Shock толкова популярни