Мода Спорт

Какви дрехи са подходящи за йога?

Как се обличате за йога? Колко пъти сте се питали това и сте намирали толкова много противоречиви мнения, които са ви направили още по-объркани. Ще се опитаме да ви дадем някои полезни указания, за да изглеждате по най-добрия начин на вашите йога класове. В този материал за ваше удобство ще ви запознаем с йога дрехите, които смятаме, че могат да ви бъдат полезни. Ето как да се облечете за следващата домашна или групова йога практика.

Как да се обличаме за йога: облекло за дамите и за господата

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато правите йога, е удобството на това, което носите, така че дори ако често се изкушавате да избирате модерни дрехи за йога, просто трябва да изберете дрехи, които ви карат да се чувствате комфортно, без непременно да следвате съвременните фитнес тенденции. Разнообразието от спортни дрехи за жени е огромно и поради тази причина ви даваме малко съвети за техния избор.

Клиновете са най-честият избор за практикуващите йога, защото позволяват голяма свобода на движение, и ако са изработени от добра материя (памукът също е добре, стига да е дишащ), дори не ги усещате. Има и такива, които предпочитат спортни панталони с еластични маншети и доста мека и лека материя, които работят точно като клин.

Горнището следва същите критерии като панталоните – удобни топове, не стегнати и дишащи. Добре е да избягвате дълбоки деколтета или странни дължини, защото по време на практиката може да вземете необичайни пози и да се окажете в неудобни дрехи за тях.

Въпреки че йога практиката трябва да се извършва боси, чорапите са разрешени както от гледна точка на личната хигиена, така и за комфорт – има специални чорапи за тези, които практикуват йога, но е достатъчен обикновен нисък памучен чорап, може би с неплъзгащи се гумени подложки. Никога не забравяйте блуза с дълги ръкави или суичър, за да избегнете студ по време на фазата на медитация.

  Как да зашием без да си личи?

Освен ако не посещавате уроци по бикрам йога или центрове, които изискват специално облекло, носенето на бански костюми и трико може да не е подходящо. Спортният сутиен е препоръчителен.

Същата концепция на женското облекло се прилага и при мъжкото облекло, като единственият вариант е свързан с панталоните, които трябва да са достатъчно широки или с анцуг с ластик в долната част. Памукът е за предпочитане пред синтетичните влакна, докато панталоните, които са твърде тесни или се носят с шорти за колоездене или подобни, може да не бъдат оценени.

Каква постелка за йога да изберете?

Постелката за йога е много повече от просто постелка, която постилате на пода, за да ви помага да правим позициите. Това е спътникът, с когото споделяте прекрасните открития от вашето йогийско пътуване, върху което изливате пот, настроения и емоции.

Поради тази причина вашият избор не може да се ограничи до най-красивия цвят или най-евтината цена.

Постелката трябва да ви помага при изпълнението на асаните, от най-простите до напреднали позиции, и трябва да бъде удобна, устойчива и комфортна опора.

Въпреки това, ако сте практикували йога от известно време, вероятно сте си купили постелка, сигурни, че сте направили най-добрия избор, само за да откриете, че след като легнете, са останали следи или две минути след започването на практиката започва да се хлъзга, или още по-лошо да има неприятна миризма.

Ето и някои от важните критерии при избора на постелка за йога:

Дебелина и тегло – това са два от основните фактори, които трябва да вземете предвид.

  • Материал
  • Дължина и ширина
  • Цена

След като сте се сдобили с подходящите дрехи и йога постелка, ви съветваме да се поинтересувате къде може да се запишете за следващия йога клас. Убедени сме, че това е чудесен начин за разпускане от натовареното ежедневие.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изберем обувки на висок ток?

Топ 5 модни тенденции за лятото 2023: Идеи за стилни млади дами

Маратонките – как да ги носим със стил?