Любопитно

Как да намерим злато без апарат

как да намерим злато без апарат

Знаете ли как да намерите злато без апарат?


Златната треска е част от популярната култура на 19-ти век, когато големи вълни от емигранти пристигат в депозитите от цял свят. Една парична система, базирана на златния стандарт, насърчи златотърсачите в стремежа им към желания метал, макар и с помощта на много елементарни техники, или без тях. Днес ловът на съкровища все още е завладяващо хоби за мнозина. Най-хубавото е, че тази дейност може да се извършва от хора от всички възрасти и цялото семейство може да участва.


Мравуняци и термитници за намиране на златно находище


Ако се проверят термитници и мравуняци , по повърхността им могат да се открият златни частици. Те ще показват, че има находище отдолу и това е метод, който е доста лесен за намиране на злато и други минерали, тъй като основно се състои от наблюдение.
В горния слой на земята е трудно да се намерят улики , особено ако има наличие на ерозия. Термитите и мравките обаче копаят и изнасят на повърхността следи от минерали, които се намират в подпочвата. Могилите , въпреки че не изглеждат много големи на повърхността , истината е, че могат да бъдат дълбоки няколко метра и под тях може да се намери златно находище.
Близо до повърхността находища стават все по-рядко срещани , особено след като те вече се добиват от 150 години. Поради тази причина са необходими все повече и повече инструменти за изследване на подземната повърхност и насекомите могат да бъдат от голяма помощ.

как да намерим злато без апарат


Евкалиптови дървета


Златото не расте по дърветата , но истината е, че може да се открие, ако се прегледат подробно клоните и кората на някои от тях. Дърветата са от ключово значение за намирането на залежи, които могат да бъдат трудни за намиране.

  Как да забавляваме дете на 1 година?


Златни листа


В допълнение към това златни частици могат да бъдат намерени върху растенията и в почвата около евкалиптовите дървета. Потвърдено е, че тези растения абсорбират елемента, така че ако се използва рентгенов апарат, в клоните, листата и кората на някои дървета може да се намери злато в малки количества.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Искам да си направя нов фейсбук

Как да говорим интелигентно?

Фондът за космически технологии Seraphim Space Investment Trust приветства Ричард Брансън като заинтересована страна