Мода

Как да носите дамски шлифер?

Характеристиките на дамския шлифер го правят едно от най-предпочитаната дреха сред връхното облекло за пролетта, лятото и есента за всяка жена. За да може дамският шлифер да пасне на вашия тоалет възможно най-хармонично, трябва внимателно да обмислите къде ще го носите. Цялостният, внимателно обмислен стил диктува необходимия модел на шлифера. Предлагаме ви да се запознаете с най-подходящите стилове, както и с препоръките за носенето им.

Шлиферът като вид връхна дреха се появява още по времето на Древна Гърция. Тогава той прилича на изключително свободна дреха без ръкави. В наше време тя се е запазила в този си вид, но се предлага и в много други вариации. Основната му характеристика е водоустойчивата и ветроустойчива материя, от която се изработва.

Шлиферът е един от най-елегантните, красиви и оригинални елементи от гардероба на съвременната жена. Той е в състояние да трансформира всеки тоалет и да добави нотки на екстравагантност към него. Въпреки факта, че подобна дреха съществува от много години, много жени все още се чудят: „С какво да носят шлифер?“ И това не е изненадващо, защото в допълнение към класическите бизнес дрехи, той е в перфектна хармония с всяко съчетание.

С шлифер с прав силует най-добре изглеждат поли и рокли със средна дължина. Моля, обърнете внимание, че ако полата не се показва поне малко под шлифера, акцентът е върху обувките.

Aliexpress-bg

Трапецовидният силут често има скъсен ръкав. Тук пола тип молив или слим панталон ще бъде чудесен тандем.

Шлиферът, стеснен на талията и подчертан с колан, прилича на рокля, следователно, ще се съчетае в хармония с пола и ботуши.

Изборът на обувки, които се комбинират с шлифер е разнообразен: за него са подходящи както елегантни високи ботуши, така и обикновени токчета в леки пастелни цветове или дори мокасини.

Като цяло могат да бъдат избрани различни обувки за шлифер, независимо от неговата  дължина. Основното е да спазвате принципите за баланс в цветовата гама, стила и пропорциите на цялостния външен вид.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Зимни дамски якета, които лесно ще съчетаете с вашия гардероб

Какви обувки да носите през есента на 2022?

В навечерието на най-чаканите празници: Подарете мъжки часовник