Здраве и красота

Как да свалиш температура

Как да свалиш температура, когато е висока?

Треска се появява, когато телесната температура на човек се повиши над нормалните граници. Въпреки че треските обикновено са безвредни, те могат да причинят голям дискомфорт. Много висока или постоянна температура понякога изисква медицинска помощ, въпреки че повечето  изискват само лечение с домашни средства.

Домашни средства за възрастни за сваляне на температура

Пийте много течности

По време на треска тялото трябва да използва повече вода, за да компенсира повишената температура. Това може да причини дехидратация.

Пиенето на вода или напитка за заместване на електролити може да помогне за рехидратиране на тялото ви.

Почивка

Борбата с инфекцията изисква много енергия. Хората трябва да почиват колкото е възможно повече, за да помогнат на тялото да се възстанови.

Използвайте лекарства за сваляне на температура

Обикновено не са необходими лекарства за лечение на треска. Въпреки това, някои лекарства без рецепта могат да помогнат за намаляване на температурата и да направят човек по-комфортен.

Носете леки дрехи

Повишената температура може да накара човек да се почувства горещ за момент и веднага да се почувства студен. Носенето на твърде много дрехи може да улови топлината срещу тялото, което допълнително повишава телесната температура.

Хората трябва да носят по-малко дрехи и да добавят малко дрехи, ако започнат да се чувстват студени.

Как да свалим температура

Домашни лекарства за бебета и деца

Лечението на температура при деца е много подобно на това при възрастни. Въпреки това има някои малки разлики.

  Ето как да се справим със сухите и уморени очи

Пийте достатъчно течности

Подобно на възрастните, децата с треска също се нуждаят от много течности. Въпреки това може да е трудно да накарате малките деца да пият повече вода.

Почивка

Децата могат да се почувстват по-добре, като приемат лекарства без рецепта. В резултат на това те може да се почувстват по-енергични и нетърпеливи за игра.

Въпреки това е важно да се уверите, че децата си почиват, докато температурата или заболяването преминат.

Хладки вани

Децата може да не искат да се къпят, когато са болни. Алтернатива е да поставите топла кърпа на челото на детето, за да облекчите температурата.

Хората никога не трябва да прилагат алкохол върху кожата на детето, за да се опитат да облекчат температурата. Алкохолът може да бъде опасен, когато се абсорбира в кожата.

Прием на определени лекарства

Както при възрастните, обикновено не са необходими лекарства за дете с треска. Въпреки това, приемането на лекарства без рецепта помага за намаляване на температурата и улеснява комфорта на детето.

Хората, които искат да лекуват малко дете, трябва да попитат своя лекар или фармацевт за съвет относно подходящите дози.

Някои лекарства не са подходящи за деца под определени възрасти. Те включват аспирин, който не е подходящ за лица под 16-годишна възраст, и неурофен, който не е подходящ за деца под 3-месечна възраст или такива с тегло под 5 килограма.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Основен принцип на здравословното хранене

Как да покачим ниския пулс?

Cardizol – форум, цена, мнения, Действа ли Кардизол