Онлайн кредити

Как да се измъкна от кредитите?

Имам много кредити какво да правя?

На всеки от нас се случват най-различни и непланирани събития, които в повечето случаи натежават много на семейния бюджет. В крайна сметка сме принудени да потърсим допълнителни средства и да теглим кредити. Но идва момент в който кредитната тежест, става прекалено голяма и започваме да изнемогваме. Тук е добре да разберете, кога трябва да спрете и да решите как да се отървете от някои кредити, ако те са прекалено много, тъй като лошата кредитна история не е шега работа. Трябва да знаете, какво е досието ви в ЦКР и да положите усилия да го подобрите. В никакъв случай няма да е излишно да се посъветвате с независим кредитен експерт, които да ви даде насоки и да изготвите заедно индивидуален план за действие.

Затънал съм в кредити какво да правя?

Като допълнителен източник на доход, може да разчитате на това да продадете вещи, от които не се нуждаете, дрехи, аксесоари, техника и т.н.

Друго важно правило е да не се криете от кредиторите. Дори напротив, след като имате проблем с погасяването на задълженията, трябва да се свържете именно с тях. Възможно е да се направи предоговаряне на кредита, да се удължи срока за погасяване и така да се намали плащането. В повечето случаи кредиторите ще искат да преговарят с вас, все пак за тях е важно да си върнете кредита, а и нямат интерес да ви загубят като клиент.

Все пак не забравяйте, че ако спрете да обслужвате кредита, то същия ще бъде предявен за плащане по съдебен път или ще бъде прехвърлен на колекторска фирма, което ще доведе до неговото двойно, дори тройно оскъпяване.

След като успеете да се измъкнете от дълга – уверете се, че ситуацията няма да се повтори в бъдеще. Когато се появят отново неочаквани разходи, се обърнете към фирма за кредити, която предлага по-дълъг срок на погасяване.  

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Банките с най-ниски лихви по кредитите през 2023 г.

Отпадане на кредит по давност! Какво трябва да знаете!

Как да изтегля кредит като съм с лошо ЦКР