За дома

Как да увеличите пространството във вашата баня

Банята е мястото, където релаксираме, и въпреки, че това е лично пространство, на всички ни се иска тя да изглежда също толкова просторна, колко и другите стаи в дома ни. Има много начини за увеличаване макар и визуално на пространството в банята. Ето някои интересни:

Закачалки/ куки

Куките са вашият приятел в банята. Можете да ги използвате, за да закачите кърпи, халати, якета и почти всичко останало. Като закачате предмети на куки, освобождавате ценно пространство на пода и в шкафа. Можете да използвате декоративни кукички или обикновени метални кукички. Избягвайте да използвате лоста за кърпи за мокри предмети. Вместо това използвайте кука, за да можете лесно да отмествате кърпите, за да изпуснете парата от душа или да избършете водата от разлив.

 Монтирайте шкафове над мивката

Ако разполагате с изключително дълга мивка, можете да добавите шкафове за допълнително съхранение. Ако мивката ви е със стандартни размери, можете да добавите свободностоящ шкаф над нея. Това е чудесно място за съхранение на тоалетни принадлежности или резервни кърпи. Ако инсталирате шкафове над мивката, може да помислите за добавяне на щрангове за мивката. Щрангът за мивка е малка платформа, която повдига мивката нагоре, за да се освободи място за шкафа. Можете дори да добавите втори шкаф или рафт над първия шкаф, за да увеличите още повече мястото за съхранение.

  Колко голямо да бъде леглото в спалнята

 Увеличете максимално съхранението под мивката

Ако разполагате с дълга мивка, можете да добавите рафтове или чекмеджета в зоната за съхранение под мивката. Можете да използвате това пространство за почистващи препарати, тоалетни принадлежности и други предмети, които не се побират в шкафовете над мивката. Ако разполагате с ограничено пространство в банята си, това е чудесен начин да добавите допълнително място за съхранение. Ако мястото за съхранение под мивката е достатъчно дълбоко, можете да добавите пейка или седалка. Това е чудесно място, където да седнете и да обуете обувки или да съхранявате предмети, които не се побират никъде другаде.

Инсталиране на падащ таван или боядисани панели над зоната на душа

Можете също така да добавите падащ таван над зоната на душа. Това ви дава допълнителна зона за съхранение и също така предотвратява повреждането на останалата част от банята от вода. Ако не искате да използвате падащи панели, можете да боядисате стената над душа в ярък цвят. Боядисването на стената над душа в ярък цвят ще направи банята по-голяма и по-светла.

 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Вашият дом под защитата на перфектния покрив: Изграждане на покривна конструкция

Какво да направите, ако ключалката на вратата е счупена?

Спално бельо за летните жеги