Актуално Любопитно

Как се работи с google classroom

За периода на дистанционно обучение и по време на закриване на училища цифровите класни стаи като тези от Google Classroom се утвърдиха като полезни платформи. Но цифровите платформи също могат да помогнат да се направят работните процеси, по-ефективни и безхартиени или при редовното обучение в клас. Но кой е най-добрият начин да започнете? Има много затруднени и повечето хора се питат как се работи с google classroom. Е, много е лесно.

Настройте G Suite за образование


За да използвате Google Classroom във вашето училище, всички учители и ученици се нуждаят от акаунт в G Suite for Education. Използването на услугите на G Suite е безплатно за образователни институции. Настройката трябва да се извършва от ИТ администратор. Ако е необходимо, ACP eduWERK предлага подходящ пакет за настройка за настройка на G Suite .

Създайте първия курс в Google Classroom


Създайте виртуално пространство за вашата учебна група за обмен на работни материали и комуникация със студентите. Най-добре работи, ако има отделен курс в Google Classroom за всеки клас и предмет.

Поканете учениците на курса


Поканете вашия клас на курса в Google Classroom чрез имейл или код.

  Как да говорим интелигентно?

Съвет: Може да се създаде група за целия клас в Admin Console, така че не е нужно да каните всеки ученик поотделно.

Създайте вашата лична схема за оценка


Можете да зададете всички задачи в Google Classroom към определена категория. Тези категории могат да бъдат претеглени, за да се изчисли общият брой точки. Създаването на такава схема за оценка не е задължително.

Използвайте потенциала на курсовите задачи


Вече можете да споделяте материали с вашия клас, да задавате срокове за задания и да организирате и сортирате цялата информация по теми. Опциите за обратна връзка са интегрирани в Google Classroom и са лесни за изпълнение.
Използвайте интегрираната опция за тест чрез Google Forms за формална и обобщаваща оценка на ефективността. Въпросите с множествен избор дори автоматично се оценяват.

Провеждайте онлайн курсове чрез Google Meet


Във всеки курс на Google Classroom е възможно да се генерира индивидуална връзка към Google Meet за онлайн уроци или срещи с вашия клас. Можете да го активирате и деактивирате според нуждите. Вашите ученици ще се срещнат само ако можете съответно да модерирате това.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да вляза в Telegram?

Протести в Русия против агресията срещу Украйна

Как да изгоним гълъби?