Авто-мото

Качествени акумулатори и достъпна цена – ето как технологиите изпълняват желанията ни

Всяка новост идва с гръмкото обещание, че ще направи живота ни по-лесен, хубав и безгрижен. Някои нововъведения наистина успяват да го постигнат, а други завинаги си остават в сферата на фантазиите.

Ние, като потребители, искаме все по-евтина, качествена и дълготрайна (защо не и вечна) стока, но доколко тези очаквания са реалистични е друг въпрос.

Що се отнася до нашите автомобили, едни от най-често подменяните консумативи са акумулаторите. Може би ще изминем дълъг път към усъвършенстване на подобни компоненти, докато постигнем неизчерпаем източник на енергия. Едно е сигурно. Разработките усилено покоряват връх след връх в тази насока и ние само можем с нетърпение да очакваме следващия иновативен продукт.

Все пак е важно, докато чакаме, животът да не минава неусетно покрай нас, а да се възползваме с пълни сили от наличните възможности. Тук ще ви разкрием малък коз. Струва ви се, че евтиното и хубавото няма как да се съчетаят в един продукт. И сте напълно прави. Има вратичка в правилото, от която винаги може да се възползвате.

Някои находчиви дистрибутори съумяват да ни предложат точно това. Качествени акумулатори на абсолютно достъпна цена. Суперлативите не са напразни. Времето е доказало тяхната достоверност и сега е точният момент да се убедите в това.

Пролетна подготовка за вълнуващи километри

Хубавото време почти се усеща във въздуха. Сега е моментът да обърнете внимание на колата, ако не сте се възползвали активно от нейните услуги по време на зимния сезон. Проверете най-напред акумулатора. Знаете, че понякога високите температури са не по-малко предизвикателство от ниските.

  Втори живот за дюзите на вашия дизелов автомобил: Как рециклирането може да ви спести пари и да защити околната среда

Следващото по ред са гумите. Смяната на зимните с летни тепърва предстои. Ако не разполагате с такива, разгледайте някои от изгодните предложения на посочения по-долу линк. В случай че сте сметнали момента за подходящ да смените старото превозно средство с по-ново, горните условия остават в сила.

Направете замерване на акумулатора (ако не сте се сдобили с чисто нов автомобил) и преценете дали ще имате нужда от друг. Не подминавайте и задължителното обслужване. Масла, филтри, спирачки, течност. Гумите тук също са приоритет. Дори да разполагате с летни, износването може да е критично и отново се намирате в изходна позиция.

Всичко това е пряко свързано със сигурността на пътя и не си заслужава риска от недоглеждане.

Другият плюс на сменените консумативи е спокойствието за един сравнително дълъг период от време, в който освен да се наслаждавате на хубавото возило, не ви остава нищо друго.

Подберете всичко нужно за вашата кола на сайта на Dikar и покорявайте пътищата без страх.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кога е време да смените автомобилните гуми?

Какво да изберете: боя или фолио за вашата кола?

Как да проверя дали колата е спряна от движение