Авто-мото

Кратки съвети какво да направите, ако колата Ви заседне?

Изборът как да освободите обездвиженото превозно средство зависи от това в какво сте закъсали. Въпреки че   действия за освобождаване от задръствания в много отношения е подобен, описаните методи имат свои собствени нюанси, познаването на които ще ви позволи бързо да освободите превозното средство.

Ако колата е заседнала в пясъка, следните манипулации ще ви помогнат в такива ситуации:

  • Изкопайте малки вдлъбнатини под колелата, поставете в тях пръчки, клони, камъни и др.
  • Накиснете пясъка с вода по посока на възможния изход.
  • Намалете налягането в гумите.

Не можете да се освободите? Извикването на теглещ автомобил, репатрак ще реши проблема. Използвайки пътна помощ в един момент е най-доброто, което можете да направите за вас и вашият автомобил.

Какво да направите, ако колата Ви заседне?

Основното нещо е да не се плъзгате, в противен случай колата ще заседне повече в влажна почва. Ако задвижването на колата ви позволява, можете да опитате да излезете на свой собствен ход. Шофирането през опасния участък от пътя на втора скорост ще намали приплъзването. Извикването на теглещ камион е необходима ако не се справяте сами, ще ви позволи да избягате от калния плен на най-ниски разходи за себе си. Опитните служители на компанията ще спасят възможно най-бързо и най-ефективно, с минимални щети вашият автомобил.

  Втори живот за дюзите на вашия дизелов автомобил: Как рециклирането може да ви спести пари и да защити околната среда

Ако колата е заседнала в снега, действайте по следния начин:

Най-простият метод за освобождаване е да премахнете снега около колелата, да ускорите, да се опитате да се измъкнете от снежната преспа.

Когато автомобилът се плъзга, е необходимо включите задна предавка и да задвижите автомобила назад, по-този начин намалявате ускорението, което се създава при приплъзване на автомобила.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Теглене на кредит за кола – Необходимост или лукс?

Как да науча листовките по-лесно

Какво да изберете: боя или фолио за вашата кола?